Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayseri’deki aşçılık öğrencileri, sınavda Yalova Sütlüsü yaptı

Kayseri’de Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı 1. sınıf öğrencilerine ‘Yöresel Mutfaklar Uygulama Sınavı’ yapıldı. Sınavda yapılan tatlılardan biri de Yalova sütlüsü oldu.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2024 05:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2024 05:15
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Kayseri’deki aşçılık öğrencileri, sınavda Yalova Sütlüsü yaptı

Yalova'nın ilk baklavacısının özel tarifi olan ve 2005 yılından günümüze kadar devam eden Yalova Sütlüsü, Yalova’nın ilk patentli tatlısı olma özelliğiyle ön plana çıkıyor. Turizm açısından da önem arz eden tatlı, ülke genelinde giderek ünleniyor. Yöresel yemekleriyle ön plana çıkan Kayseri’de, aşçılık öğrencilerine yapılan uygulamalı sınavda seçilen tatlılardan biri de Yalova Sütlüsü oldu.

Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulunda Aşçılık Programı okuyan 1. sınıf öğrencilerine yapılan ‘Yöresel Mutfaklar Uygulama Sınavı’nda öğrenciler çorba kategorisinde toyga, tutmaç, köz patlıcan, lebeniye, tarhana, çeşmi nigar çorbası ile yarışırken, ana yemeklerden söğürme kebap, testi kebabı, piliç topkapı, Adana kebap, kuzu külbastı, yağlama, İzmir köfte gibi lezzetlerle sınava girdi. Tatlılardan ise künefe, incir dolması, billuriye, şekerpare, Yalova Sütlüsü, kazandibi, kalburabastı reçeteleri yapıldı.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.