Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Katrancı Koyu Tabiat Parkı giriş ücreti 2023 – Nerede – Nasıl gidilir

Yeşil ve mavinin birleştiği Fethiye’nin en güzel koylarından biri olan Katrancı Koyu hem deniziyle hem de kamp alanıyla herkesi büyülüyor. Fethiye’ye yolu düşen herkesin mutlaka görmesi gereken yerlerden biri olan Katrancı Koyu çam ağaçlarıyla kaplı orman içerisinde mavi ve yeşilin iç içe olduğu doğa harikası bir yerdir. Katrancı Koyu’nu merak edenler için nerede, nasıl gidilir, giriş ücreti nedir? gibi detaylar yazımızda…

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2023 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2023 14:14
Kaynak: Hilal Baldemir
https://www.yalovahayat.com/
Katrancı Koyu Tabiat Parkı giriş ücreti 2023 – Nerede – Nasıl gidilir

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan bir tabiat parkıdır. Fethiye merkeze 16 kilometre uzaklıkta bulunan Katrancı Koyu içerisinde yer alan Tabiat Parkı hem kamp yapma hem de denize girme fırsatını ziyaretçilerine aynı anda sunuyor. Bu yönüyle oldukça konforlu olan ve ziyaretçilerine birçok şeyi bir arada sunan bir yerdir.

İlginizi çekebilir / Kızkumu Plajı Nerede Ve Nasıl Gidilir? Kızkumu Plajı Özellikleri, Giriş Ücreti (2023)

İlginizi çekebilir / Akdağ Tabiat Parkı nerede nasıl gidilir? Giriş ücreti nedir (2023) Ziyaret saatleri

Katrancı Koyu Tabiat Parkı Yalova Hayat 1

Katrancı Koyu ve Kızlar koyu şeklinde iki ayrı koydan oluşan bu doğa harikası yer hem denize girme imkânı hem de doğa ile iç içe çadır kurarak kamp yapma imkânı sunmaktadır. Denize girmek isteyenlerin günübirlik geldiği kamp yapmak isteyenlerin ise çadırlarıyla gelip günlerce konaklayabildiği bu koy hem gece hem gündüz ayrı bir güzellik sunmaktadır. Parkın, içinde bulunduğu bölge turizm ve rekreasyon açısından çekim merkezlerine yakın bir konuma sahiptir. Katrancı Milli Parkı, konumu ve sahip olduğu kaynak değerleri açısından piknik, çadırlı kamp, manzara, basketbol sahası ve yürüyüş imkanlarına sahiptir.

Tatil yapmak isteyenler için eşsiz bir yer olan Katrancı Koyu Tabiat Parkı her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Hem yerli hem de yabancı turistler için inanılmaz bir doğal güzelliğe sahip Katrancı Koyu, Türkiye’de bulunan en önemli doğal güzelliklerden biridir.

Katrancı Koyu Tabiat Parkı Yalova Hayat 2

Bu bölge aynı zamanda geniş bir bitki florasına sahiptir aynı zamanda birçok farklı canlı türüne ev sahipliği yapmaktadır.

Bölgede yoğunlukta bulunan birçok bitki türleri mevuttur bunlar, Kurakçıl karakterli, her dem yeşil, yapraklı ağaç ve çalılardan oluşan bir bitki örtüsüne sahiptir. Aynı zamanda Akdeniz vejetasyonunu oluşturur. Ayrıca çok sayıda ve geniş ölçüde soğanlı, yumrulu ve rizomlu bitkiler, buğday gibi tek yıllık bitkiler ve çalı ve otsu bitkiler yer alır.

Bölgede bulunan canlı türleri ise, Keklik, Kırlangıç, Ağaçkakan, Sığırcık, Ağaç Serçesi, Üveyik, Atmaca, Şahin, Baykuş, Saksağan, Karga, Yaban Domuzu, Tilki, Tavşan, Gece Kurbağası, Siğilli kurbağa, Kaya Kertenkele, Üveyik, Kaya Güvercini, Saksağan, Ala Karga ve sincap gibi canlılardır.

Katrancı Koyu Tabiat Parkı Yalova Hayat 3

Bölgenin iki koydan oluştuğunu söylemiştik, birinci koy genellikle günübirlik gelip denize girmek için gelenlerin olduğu yerdir. İkinci koy ise genellikle piknik yapmak, kamp kurmak için gelenlerin olduğu yer olarak göze çarpmaktadır.

Birinci koy günübirlik gelenlerin uğradığı bir yer olduğu için genellikle çok kalabalıktır. Koy, kum-çakıl karışımıdır. Sığ olması sebebiyle çocuklu ailelerin rahatça girip dolaşabileceği bir yerdir. Bu koyda ayrıca ağaçların altında piknik yapmak için uygun masalar bulunuyor.

Katrancı Koyu Tabiat Parkı Yalova Hayat

Katrancı Koyu Tabiat Parkı nerede – nasıl gidilir?

Katrancı Koyu, Fethiye’ye yaklaşık 15 km mesafede bulunmaktadır. Yaz sezonunda Fethiye ilçe merkezinden 30 dakikada bir servis kalkmaktadır. Özel araçla gitmek isteyenler ise Fethiye – Göcek karayolunu kullanarak 20 dakikada ulaşabilir. Toplu taşıma ile gitmek isteyenler ise Fethiye ilçe merkezinden Göcek’e giden minibüslere binerek gidebilirler.

Katrancı Koyu Kamp Alanı Giriş Ücreti 2023 Yılı

Çadır Yeri: 195 TL (1 Çadır – 4 Kişilik )

Karavan Yeri: 245 TL

Katrancı Koyu Tabiat Parkı Giriş Ücreti (2023)          

Otomobil: 70 TL

Şahıs: 23 TL

İndirimli: 12 TL

Motosiklet: 50 TL

Minibüs: 210 TL

Midibüs: 345 TL

Otobüs: 690 TL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.