Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KATFA-DER, kadınların iş hayatında yaşadığı sorunları ele aldı

Uluslararası Kadın Ve Toplumsal Gelişim Derneği, ‘Farkındalığımızı Arttırıyoruz’ programı kapsamında ‘İş hayatında kadın’ konusunda söyleşi tertip etti.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2024 01:19
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2024 01:19
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
KATFA-DER, kadınların iş hayatında yaşadığı sorunları ele aldı

İş Sağlığı ve Güvenliği Mühendisi, Ziraat Mühendisi, Asbest Söküm Uzmanı ve Tarımsal Danışman Dilan Aygün’ün konuk olduğu söyleşi, Halil İnalcık Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

“SÖZLEŞMENİN GEREKLERİ YERİNE GETİRİLMEMEKTE”

Bir anne ve bir kadın olarak iş hayatında kadınların karşılaştıkları güçlüklerden bahseden Dilan Aygün, kız ve erkek çocuklarının doğuştan beri yaşadığı ayrımcılığın büyüdükçe daha fazla arttığını belirtti. Kız çocuklarının hayata bir adım geriden başladığını ifade eden Aygün, kadınların iş hayatında karşılatıldıkları psikolojik bakılarla mücadele etmek zorunda kaldığına da değindi. Karar alma mekanizmalarında kadın sayısının azlığından söz eden Dilan Aygün, kadının verdiği emeğin karşılığını hiçbir zaman tam alamadığını ve kadınların erkeklerle aynı haklara sahip olamadığını aktardı. Ülkemizin de imzalamış olduğu Birleşmiş Milletler (BM) düzeyindeki 9 temel insan hakları sözleşmesinden biri olan Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılması Sözleşmesi (CEDAW) hakkında bilgi veren Aygün, “Bu sözleşmeler arasında özellikle kadınların insan haklarını ve toplumsal cinsiyet eşitliğini odağına alan tek sözleşmedir. Fakat maalesef ki bu sözleşmenin gerekleri yerine getirilmemektedir.” dedi.

“KADINLAR, ÇOCUKLAR VE HAYVANLAR İÇİN MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Soru cevap şeklinde süren söyleşinin sonunda konuşan Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği Başkanı Nurten Anıl, kadınların farkındalıklarını arttırmak için dernek olarak çaba sarf etmeyi sürdüreceklerini belirterek, “Biz kadınlar bizim gibi düşünenlerle haklı mücadelemizi vermekten vazgeçmeyeceğiz. Bu dünya tüm canlılar için eşit olmalıdır. En çok zarar gören, en kırılgan, toplumun hassas noktası olan kadınlar, çocuklar ve hayvanlar için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Ayrıca şunu da belirtmeliyiz ki Gazze'de Arakan'da dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan vahşetlerin bitmesi için tüm dünyaya sesleniyoruz: Yeter artık. Bu zulümlere, yaşanan insanlık dramlarına dur diyelim.” şeklinde konuştu.

Programın sonunda Nurten Anıl, verdiği destek ve emekten dolayı Dilan Aygün'e Teşekkür Belgesi takdim etti.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.