Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KATFA-DER Başkanı Nurten Anıl “Anneler Gününü kutlamayı reddediyoruz”

KATFA-DER Başkanı Nurten Anıl tüm özel günler gibi Anneler Gününün de kapitalist sistemin alışveriş ve hediye odaklı anlamsız kutlamalarına karşı çıktıklarını dile getirdi. Anıl, “Anneler Gününü kutlamayı reddediyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 13:23
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
KATFA-DER Başkanı Nurten Anıl “Anneler Gününü kutlamayı reddediyoruz”

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER) Başkanı Nurten Anıl, Anneler Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaparak, bu tür kutlamaların anlamsızlığına dikkat çekti. Anıl, yaptığı açıklamada, "Anneler Günü tek bir güne sığdırılacak gün değildir. Tıpkı tüm özel günlerin bir güne sığdırılması gibi, Anneler Günü de tek bir gün değildir” ifadelerini kullanarak, kadınların kapitalist sistemin alışveriş ve hediye odaklı anlamsız kutlamalarıyla hatırlanmasına karşı olduklarını belirtti.

Dünyada her gün bir kadının öldürüldüğü, evlatların elinden alındığı bir gerçekken bu tür kutlamaların niçin yapıldığını sorgulayan Anıl, Gazze'de yaşanan acıları, Uygur Türklerine Çin'de uygulanan işkenceleri ve ülkemizdeki deprem gibi acı olayları hatırlatarak, Anneler Gününün gerçek anlamının unutulmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, okullara da seslenen Anıl, Anneler Günü ve Babalar Günü programlarının çocukların duygusal ve psikolojik sağlığını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekerek, bu tür kutlamalardan vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.

Anıl, açıklamasını "Biz KATFA-DER Ailesi olarak içi boşaltılmış, anlamını yitirmiş günleri kutlamayı reddediyoruz” diyerek sonlandırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.