Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karaçam duyurdu: Eğitimler başlayacak

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam, eğitimlerin başlayacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 03:33
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 17:36
Kaynak: Murat Can Aytemur
Karaçam duyurdu: Eğitimler başlayacak

MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, derneğin düzenleyeceği yeni eğitimlerin başlayacağını açıkladı. Karaçam, bu eğitimlerin afet yönetimi ve gönüllü hizmetleri konusunda farkındalık yaratmayı ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti. Eğitimler düzenleneceğini ifade eden Karaçam, "Hedefimiz, daha geniş bir gönüllü kitlesi oluşturarak, afet durumlarında hızlı ve etkili bir yanıt verebilmektir. Eğitimlerimiz, hem teorik hem de uygulamalı olarak çeşitli konuları kapsayacak ve tüm katılımcıların afetlere hazırlıklı olmalarını sağlayacaktır," dedi. Karaçam, tüm Yalova halkını bu eğitimlere katılmaya davet ederek, gönüllü olmanın önemine vurgu yaptı. Eğitimlerin, 9 Ekim’de başlayıp 22 Ekim’de enkaz alanında yapılacak pratik uygulamayla tamamlanacağı belirtildi.

Eğitimlerle ilgili daha fazla bilgi için Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği’nin sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Şimdiye kadar il genelinde gerçekleştirilen eğitimler sayesinde çok sayıda vatandaşa afet farkındalığı kazandırmayı başaran MAG-DER, bundan sonraki süreçte de gerçekleştireceği eğitimler sayesinde çok daha fazla kişiye ulaşmayı hedefliyor. Karaçam, olası bir afet durumunda kendi kendimize yeter durumda olacak şekilde hazırlanmamız gerektiğini söylüyor.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.