Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kafkas Ekipleri, Vali Kaya’yı ziyaret etti

Yalova Kuzey Kafkas Derneği tarafından düzenlenen 20. Yalova Uluslararası Kafkas Dans ve Müzik Festivali için Yalova’ya gelen konuk ekipler, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’yı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2024 06:52
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2024 06:52
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Kafkas Ekipleri, Vali Kaya’yı ziyaret etti

Yalova Kafkas Kültür Derneği'nin koordinasyonunda TİKA ve YTB'nin destekleriyle gerçekleşen olan 20. Yalova Uluslararası Kafkas Dans ve Müzik Festivali için Yalova’ya Adigey, Dağıstan, Gürcistan, Kabardey-Balkar ve Karaçay-Çerkes dans grupları geldi. Ekipler, festival öncesi Yalova Kafkas Kültür Derneği Başkanı Mehmet Aydemir ile birlikte Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya'yı ziyaret etti.

Perşembe günü kortej yürüyüşüyle başlayıp mini amfideki dans gösterisiyle devam eden festival hakkında Vali Kaya’ya bilgi veren Dernek Başkanı Mehmet Aydemir, Türkiye’den Kafkas Dans ekibinin yanı sıra Adigey Cumhuriyeti, Dağıstan Cumhuriyeti, Karaçay-Çerkes ve Kabardey Balkar Cumhuriyeti dans gruplarının kendi kültürlerini ve Kafkas dünyasının ortak mirasını Yalova halkına sunacaklarını aktardı. Yalova’yı farklı kültürlerle ve Türk dünyasının ortak mirasıyla buluşturan festivale verdikleri emekler için Başkan Aydemir’e teşekkür eden Vali Hülya Kaya, Yalova için düzenlenen festivallere her zaman destek vereceklerine vurgu yaptı.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.