Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı yapıldı

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, müdürlük toplantı salonunda Kadın Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı düzenledi. Toplantıda kadınlara yönelik olarak 2023 yılında yapılan çalışmalar masaya yatırılırken 2024 yılında yapılacak olan çalışmalar da tartışıldı

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2024 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2024 10:27
Kaynak: Murat Can Aytemur
Kadın Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı yapıldı

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin başkanlığında Kadın Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı müdürlük toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, il müdürlüğüne bağlı kadın hizmetleri birimi, kadın konukevi, kadın danışma merkezi, aile destek merkezleri, şiddet önleme ve izleme merkezi, kadın sığınma evi ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda, kadınlara yönelik olarak 2023 yılında yapılan çalışmalar masaya yatırıldı. 2023 yılında, kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel hayata katılımını artırmak, kadına yönelik şiddeti önlemek ve kadınların haklarını korumak amacıyla çok önemli çalışma ve projelere imza atıldığı belirtildi. Bu çalışma ve projeler arasında, kadın istihdamını desteklemek için meslek edindirme kursları, kadın girişimciliğini teşvik etmek için eğitim ve danışmanlık hizmetleri, kadınların sağlık, hukuk, psikoloji ve sosyal alanlarda bilinçlendirilmesi için seminer ve konferanslar, kadınların sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımını sağlamak için geziler ve etkinlikler, kadına yönelik şiddetle mücadele için 7/24 ulaşılabilir destek hattı, kadın konukevi, kadın danışma merkezi, şiddet önleme ve izleme merkezi, kadın sığınma evi gibi hizmetler yer aldı.

Toplantıda, 2024 yılında yapılacak olan faaliyet ve çalışmalar da tartışıldı. 2024 yılında kurumlar arası iş birliğinin de arttırılarak, kadınlara yönelik hizmetlerin kalitesini ve kapsamını artırmak, kadınların ihtiyaç ve taleplerine cevap vermek, kadınların sorunlarına çözüm bulmak, kadınların güçlenmesini sağlamak için yeni çalışma ve projeler planlandığı ifade edildi. Bu çalışma ve projeler arasında, kadınların eğitim seviyesini yükseltmek için okuma yazma kursları, kadınların mesleki yeterliliklerini geliştirmek için sertifika programları, kadınların liderlik ve yönetim becerilerini artırmak için mentorluk hizmetleri, kadınların dayanışma ve iş birliği ağlarını güçlendirmek için kooperatifler, kadınların haklarını savunmak için avukatlık hizmetleri, kadınların psikolojik ve sosyal destek almasını sağlamak için rehberlik ve danışmanlık hizmetleri, kadınların kültürel ve sanatsal faaliyetlere katkıda bulunmasını sağlamak için atölye ve sergiler gibi hizmetler yer aldı.

Toplantının sonunda, 2023 yılında yapılan çalışma ve projelerde emeği geçen tüm personelleri kutlayarak teşekkür eden İl Müdürü Arif Laçin, 2024 yılında daha yoğun bir tempoyla çalışacaklarını ve bu yöndeki planlamalarını titizlikle yaptıklarını hatırlattı. Laçin, personellerine olan güveninin tam olduğunu söyleyerek, kadınlara yönelik hizmetlerin devamlılığı ve geliştirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.