Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadıköy’de açılan ‘El Sanatları Karma Sergisi’ büyük ilgi gördü

Kadıköy Belediyesi Kültür Evinde, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında ‘El Sanatları Karma Sergisi’ açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2024 04:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2024 04:23
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Kadıköy’de açılan ‘El Sanatları Karma Sergisi’ büyük ilgi gördü

Türkiye'de 2009 yılında başlatılan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası, bireylerin sürekli öğrenme ve kendini geliştirme konusunda farkındalığını artırma hedefiyle bu yıl da birbirinden faydalı etkinliklerle kutlanıyor.

Gizem Kambur, Başkan Yılmaz Tavşan’a çini hediye etti

Yalova Merkeze bağlı Kadıköy Beldesinde de il genelinde olduğu gibi Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında sergi açılışı gerçekleştirildi. Kadıköy Belediyesi Kültür Evinde düzenlenen serginin açılışını Kadıköy Belediye Başkanı Yılmaz Tavşan, Yalova Halk Eğitim Müdürü Cengiz Göktürk ve sergide eseri bulunan sanatçılar gerçekleştirdi. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği sergide, özenle hazırlanan eserler yer aldı. Neşe Şen’in nakışları, Gizem Kambur’un çinileri, Cihan Gençtürk’ün dikiş hünerlerini sergilediği giyim ürünleri ve Derya Çağan’ın iğne oyası eserleri katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle incelendi. Ayrıca Gizem Kambur’un Belediye Başkanı yılmaz Tavşan’a takdim ettiği çini eseri dikkat çekti.

 

“Kadınlarımızın her daim yanında olacağız”

Sergideki eserleri dikkatle inceleyerek eser sahiplerinden bilgi alan Başkan Yılmaz Tavşan, “Bu sergi kadınların el becerilerini ve yaratıcılıklarını sergilemelerine imkan tanıdı. Bu etkinlik, kadınların el işi sanatlarına olan ilgisini ve becerilerini destekleyen önemli bir adım oldu. Bundan sonraki süreçte de kadınlarımızın her daim yanında olacağımızı belirtmek isterim.” dedi.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.