Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İHH Yalova Kadın Komisyonu: Şiddetsiz toplum, güvenli sokaklar istiyoruz

İHH Yalova Kadın Komisyonu, kadınlara yönelik şiddet olaylarının artışına dikkat çekmek için bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Komisyon üyesi Azra Saraç tarafından okunan açıklamada, toplumsal barış ve güvenin sağlanması gerektiği vurgulandı

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 08:44
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 13:17
Kaynak: Güldaniye Sofu Erdoğan
İHH Yalova Kadın Komisyonu: Şiddetsiz toplum, güvenli sokaklar istiyoruz

İHH Yalova Kadın Komisyonu, son dönemde Türkiye’de yaşanan kadına yönelik şiddet ve istismar olaylarına tepki göstermek amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, kadınların yalnız ve çaresiz olmadıklarının altı çizildi. Basın metnini okuyan Komisyon Üyesi Azra Saraç, “Toplumun barış ve huzur içinde yaşaması için kadınların, çocukların ve tüm bireylerin güvenliğini sağlamak zorundayız” dedi.

Saraç, İstanbul Fatih’te yaşanan elim bir olayın toplumsal yaraların derinleştiğini gösterdiğini belirterek, “Kadınlarımıza, çocuklarımıza ve savunmasız bireylere yönelik şiddet eylemlerine ‘dur’ demeliyiz. Eğer bu kötülüklere karşı sessiz kalırsak, daha büyük kayıplar yaşanacaktır” şeklinde konuştu.

Ayrıca, uyuşturucu kullanımının suç oranlarını artırdığına dikkat çeken Saraç, “Ülkemizde işlenen her üç suçtan biri uyuşturucu bağlantılı. Bu durum, acil önlemler alınması gerektiğini gösteriyor” diyerek uyuşturucuyla mücadelenin önemine vurgu yaptı. Açıklamada, toplumsal güvenliğin sağlanması ve şiddetin sona erdirilmesi için yasal düzenlemelerin gözden geçirilmesi gerektiği de dile getirildi.

Azra Saraç, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; “Toplumun huzuru ve güvenliği için hep birlikte sesimizi yükseltmeliyiz. Vicdanlı her bireyi, bu mücadeleye katılmaya ve güçlü bir değişim için birlikte hareket etmeye çağırıyoruz.”

Toplumun güvenli bir geleceğe kavuşabilmesi için adaletin tesis edilmesi ve cezasızlık algısının son bulması gerektiğini belirten İHH Kadın Komisyonu, somut tedbirler alınması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: Güldaniye Sofu Erdoğan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.