Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İHH, arama kurtarmada koordinasyonun önemini anlattı

İHH İnsani Yardım Vakfı Yalova Şubesi Arama Kurtarma Birimi, değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2024 00:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2024 00:18
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
İHH, arama kurtarmada koordinasyonun önemini anlattı

Olası bir afet durumunda arama kurtarma faaliyetlerine katkı sağlamak için Yalova Arama Kurtarma Gönüllüleri Eğitimi Projesi’ni başlatarak, Yalova’da bir yıl boyunca her ay 50-60 kişiye arama kurtarma eğitimi veren İHH Arama Kurtarma ekibi, vakıf içi eğitimlerini de sürdürüyor.

İHH Arama Kurtarma Birimine yeni katılan gençlere, ilkyardım eğitimi vermeye başlayan vakıf, arama kurtarma faaliyetlerinde koordinasyonun önemini kavramak için bir araya geldi. Toplantıda İHH Arama ve Kurtarma Yalova İl Temsilcisi Mustafa Kaya başta olmak üzere tecrübeli ekip üyeleri tarafından bilgilendirme yapıldı.

 

Kaynakların en iyi şekilde değerlendirilmesi için koordinasyona ihtiyaç var

İstişare ve değerlendirme toplantısında arama kurtarmada koordinasyonun pek çok farklı unsurun bir bütün olarak etkili bir şekilde çalışmasını sağlamak veya belli bir amaca ulaşmak için türlü işler arasında bağlantı, ilişki, düzen ve uyum sağlamak olduğu vurgulandı.

Arama kurtarmanın çok disiplinli, çok aktörlü ve dinamik bir süreç olduğunun aktarıldığı toplantıda, “Arama kurtarma çalışmalarına, kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, gönüllüler, yerel halk, uluslararası kuruluşlar gibi pek çok farklı paydaş katılır.

Bu paydaşların, ortak bir hedefe yönelik olarak, birbirleriyle uyumlu, etkin ve verimli bir şekilde çalışabilmeleri için koordinasyona ihtiyaç vardır.

Arama kurtarma, zamanla yarışılan, hayati öneme sahip bir faaliyettir. Arama kurtarma çalışmalarında, her saniye, kurtarılmayı bekleyen insanların hayatını etkiler.

Bu nedenle, arama kurtarma çalışmalarının hızlı, planlı ve organize bir şekilde yürütülmesi gerekir.

Arama kurtarma çalışmalarında, insan, araç, gereç, malzeme, bilgi, teknoloji gibi kaynaklar kısıtlıdır. Bu kaynakların, en iyi şekilde değerlendirilmesi, israf edilmemesi, gereksiz yere harcanmaması, ihtiyaç duyulan yer ve zamanda kullanılması için koordinasyona ihtiyaç vardır.” şeklinde bilgi verildi.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.