Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayvan sevgisi, dükkan vitrinine ‘Ucuz Mama’ yazdırdı

EFTA Petshop, herkes sokak hayvanlarını besleyebilsin diye dükkân camına ‘Ucuz Mama’ yazarak farkındalık kampanyası başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2024 00:51
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2024 00:51
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Hayvan sevgisi, dükkan vitrinine ‘Ucuz Mama’ yazdırdı

Artan enflasyon sonucu asgari ücret ve kamu maaşlarına yapılan artışlar piyasayı tetikledi, 2024 yılının ilk aylarından itibaren tüketim maddelerine zam yağmaya başladı. Evcil hayvanların mama fiyatları da zamlardan nasibini aldı. Kedi, köpek ve kuş gabi evcil hayvan mamaları 2024 yılında yüzde 40 oranında artınca satışlar azaldı. Bahçelievler Mahallesi Fatih Caddesinde hizmet veren EFTA Petshop sahibi Elif Nurdan Cankurt, artan mama fiyatlarından sonra alım gücü düşen vatandaşların sokak hayvanlarını besleyebilmeleri için dükkânın camına ‘Ucuz Mama’ yazarak farkındalık mesajı verdi.

“HAYVANLARI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ İÇİN BÖYLE BİR YAZI YAZMA GEREĞİ DUYDUK”

Daha önce Elmalık Yolunda hizmet veren, 29 Ekim 2023 tarihinde Fatih Caddesine taşınan Elif Nurdan Cankurt, “Ucuz Mama” kampanyası hakkında Yalova Hayat’a bilgi verdi. Sık sık gelen zamların ardından vatandaşların eskisi kadar mama alamadığını belirten Cankurt, “Artık kimse mama alamıyor. İnsanlar evdeki hayvanlarını bile sokağa bırakıyor. Bize yüzde 20 KDV işleniyor. 2 yıl önce bu işe başladığımızda 50 TL’ye sattığımız mama en pahalı mamaydı. Şu an o mama 300 TL civarında. 2 yılda fiyatlar çok fazla arttı. O yüzden sokaktaki hayvanlar en azından beslenebilsinler diye böyle bir kampanya yaptık. Kar marjı var mı? İnanın ki yok. Buraya Köpek bırakan, kedi bırakan, kuşundan vazgeçenler geliyor. Bir kuşun yemi ne kadar pahalı olabilir ki? ama insanlar ondan bile vazgeçiyor. Biz de EFTA Petshop olarak hayvanları düşündüğümüz için böyle bir yazı yazma gereği duyduk.” şeklinde bilgi verdi.

“STANDART FİYAT TARİFESİ UYGULUYORUZ”

Sahipleri tarafından sokağa bırakılan hayvanların ve sokakta kalan hayvanların barınma ihtiyacını dükkânın önüne koyduğu yuvalarla karşılayan ve mahalledeki hayvanları besleyerek herkese örnek olan Elif Nurdan Cankurt, evde bakılan hayvanların sokağa bırakılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Cankurt, “Hayvanlar eve alınıyor, sonra ‘ben sıkıldım’ ya da ‘bütçem dayanmıyor’ denilerek sokağa bırakılıyor. O hayvan sokakta da hayatını devam ettiremiyor ki. Bu muhiti Arap Mahallesi olarak kodlamış insanlar kafalarında. Fiyatlara bakıp ‘burası Arap muhiti fiyatlarınız çok düşük’ diyorlar. Fiyatlarımız uygun geldiği için altında başka bir neden arıyorlar ama biz satış yaparken Arap veya Türk ayrımı yapmıyoruz. Biz hayvanların beslenmesine önem veriyoruz. Herkes alabilsin, herkes sokaktaki hayvanları besleyebilsin diye standart fiyat tarifesi uyguluyoruz.” dedi.

“HERKES HAYVANLARA BAKABİLSİN DİYE ÇABALIYORUZ”

Esnaflık mesleğine ticari kaygıdan ziyade vicdani olarak yaklaşan Cankurt, “Bu bakış açım beni batırır mı? Bu gidişle batırır ama yapacak bir şey yok. Önemli olan buraya bir kedi geldiği zaman şuradan bir konserve açıp onu verebilmem. Hiç kar amacı gütmeden 50 TL’ye mama satabiliyorsam ki bu fiyata mama bulmak kolay değil Yalova’da, benim vicdanım rahat eder. Biz elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Çok mu kötü mama satıyorsun diyenler oluyor. Hayır, kötü mama satmıyorum. Araştırıyorum, nereden daha uygun bulabilirim diye uğraşıyorum. Çok şükür Allah yürü ya kulum diyor. İnsanlar 50 liralık mamayı sorguluyor, 300 liralık mamayı sorguluyor. Dün bir hanımefendi geldi. Kısır kedi maması alacak. O kadar korkmuş ki, daha önce açık mamalardan o kadar canı yanmış ki sahte mi diye sorguladı. Ben de paketimizi gösterip isterseniz buradan vereyim dedim. Yeter ki içi rahat etsin diye. Biz dürüst çalışmaya çalışıyoruz. Vicdanımız rahat olsun diye uğraşıyoruz. Herkes mama alabilsin, herkes hayvanlara bakabilsin diye çabalıyoruz. Biraz farkındalık oluşturmak için herkesi bütçesine uygun bir şekilde duyarlı davranmaya davet ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.