Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halk Sağlığı Haftası'nda anne sütünün önemi anlatıldı

Halk Sağlığı Haftası kapsamında Çiftlikköy İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Parkı'nda bir bilgilendirme standı kuruldu. Etkinlikte, vatandaşlara anne sütünün önemi ve faydaları hakkında broşürler dağıtılarak, detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 10:22
Kaynak: YALOVA HAYAT
Halk Sağlığı Haftası'nda anne sütünün önemi anlatıldı

Halk Sağlığı Haftası etkinliklerle kutlanıyor. Bu çerçevede Çiftlikköy ilçesinde de vatandaşların anne sütünün faydaları konusunda bilgilendirilmeleri amacıyla bir stant kuruldu. Sağlık çalışanları, anne sütünün bebekler için en ideal besin olduğunu vurguladı. Anne sütünün sadece besleyici değil, aynı zamanda bebeğin bağışıklık sistemini güçlendiren, hastalıklara karşı koruma sağlayan ve bebeğin gelişimini destekleyen biyoaktif maddeler içerdiğini belirttiler. Ayrıca, emzirmenin annenin sağlığı üzerinde de olumlu etkileri olduğunu ifade eden sağlıkçılar, emzirmenin meme ve over kanseri riskini azaltabileceğini ve annenin doğum sonrası daha hızlı iyileşmesine yardımcı olabileceğini dile getirdiler.

Uzmanlardan Öneriler

Vatandaşlarla yapılan birebir görüşmelerde, emzirme sürecinde karşılaşılabilecek zorluklar ve bu zorlukların üstesinden nasıl gelinebileceği konusunda da tavsiyeler verildi. Sağlıkçılar, bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirilmeye başlanması gerektiğini ve ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesinin önemini vurguladılar. Ayrıca, 6. aydan sonra uygun besinlerle birlikte emzirmenin 2 yaşına kadar devam etmesinin bebek sağlığı açısından faydalı olacağı belirtildi.
Etkinliğe katılan vatandaşlar, sağlanan bilgilerden memnun kaldıklarını belirterek, anne sütü konusunda farkındalıklarının arttığını ifade ettiler. Sağlıkçılar, anne sütü ve emzirmenin yaygınlaştırılması için bu tür bilgilendirme çalışmalarının devam edeceğini belirttiler.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.