Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gizlikent Şelalesi nerede nasıl gidilir? Gizlikent Şelalesi özellikleri giriş ücreti ve ziyaret saatleri (2023)?

Gizlikent Şelalesi Muğla’nın Seydikemer ilçesinde bulunan ve ismi gibi gizemli ve merak edilen bir yerdir. Bu doğa harikası şelaleye dair bir şeyler öğrenmek isteyenler için Gizlikent Şelalesi nerededir ve nasıl gidilir? Gizlikent Şelalesi özellikleri, giriş ücreti ve ziyaret saatleri (2023) gibi detaylar yazımızda…

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2023 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2023 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Gizlikent Şelalesi nerede nasıl gidilir? Gizlikent Şelalesi özellikleri giriş ücreti ve ziyaret saatleri (2023)?

Turistik gezi severlerin rotasında bulunan ve oldukça sevilen yerlerden biri olan Gizlikent Şelalesi, Türkiye’nin en gizemli doğal güzelliklerinden biridir. Gizlikent Şelalesi yerli ve yabancı birçok tatilcilerin yoğun ilgisini toplayan yerler arasındadır. Muhteşem manzarası ve yeşilliği ile görenleri kendisine hayran bırakan şelalenin buz gibi serin sularında serinlemek isteyenlerin yaz aylarında tercih ettikleri popüler mekanlarından biridir. Şelalenin yanı sıra doğası, yeşilliği, buz gibi suyuyla herkesi kendine hayran bırakan Gizlikent Şelalesi’nin en önemli özelliği yüksekten ve sert bir şekilde çok şiddetli akmasıdır. Bu özelliğiyle diğer şelalelerden ayrılır ve çok farklı bir ambiyans yaratır.

Şelaleye giderken yol üstünde bulunan parkurlarda doğa yürüyüşü severler diledikleri gibi yürüyüş yapabilir aynı zamanda farklı sporlar içinde uygun ortam vardır.

Gizlikent Şelalesi, sıcak havalardan bunalarak serinlemek isteyenlerin uğrak yerlerinden biri. Şelaleye gelen ziyaretçiler, yüksekten şiddetli bir şekilde akan şelalenin altına girerek serinlemeyi oldukça seviyor. Gizlikent Şelalesi, suyunun soğuk ve serin olması sebebi ile yaz aylarında çok kalabalık olmaktadır. Kış ve bahar aylarında ise çok farklı doğa manzaralarına sahne olmaktadır. Bu şelale her mevsim tabiatın farklı bir güzelliğini gözler önüne seriyor. Yerli ve yabancı turistlerin hayran kaldığı şelale her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

Gizlikent Şelalesi Nerede ve Nasıl Gidilir?

Gizlikent Şelalesi, Muğla’nın Seydikemer ilçesinde bulunmaktadır. Gizlikent Şelalesi, Seydikemer İlçesi'nde Kayadibi Mahallesi'nde bulunmaktadır. Doğanın farklı tonlardaki yeşil dokusu içine gizlenen doğal bir güzelliğe sahip olduğu için adeta ismi gibi gizli bir kenti andırıyor.

Fethiye ile Gizlikent arası mesafe yaklaşık olarak 47 kilometredir. Fethiye’de buraya ulaşım oldukça kolaydır. Dalaman Havalimanı ile Gizlikent Şelalesi arasındaki uzaklık ise 95 kilometredir. Gizlikent Şelalesi’ne herhangi bir otobüs güzergahı bulunmamaktadır. Ayrıca buranın bir diğer yanı ise Gizlikent Şelalesi Saklıkent Kanyonu'nun 500 metre gerisinde kalıyor. Saklıkent Kanyonu tarafından da bölgeye gelmek mümkündür.

Gizlikent Şelalesi giriş ücreti 2023?

Gizlikent Şelalesi Giriş Ücreti 5 TL’dir. Bu ücret araçlar için otopark ücreti olarak alınmaktadır.

Gizlikent Şelalesi Ziyaret Saatleri (2023)

Gizlikent Şelalesi’ni ziyaret etmek isteyenler haftanın her günü saat 08.00 ile 21.00 arasında burayı gezip görebilirler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.