Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fethiye Kayaköy Nerede, Nasıl Gidilir? Fethiye Kayaköy Gezilecek Yerler? Kayaköy Yapılacak Şeyler?

Turizm cenneti Fethiye’nin en gizemli ve ilgi çekici yerlerinden biri olan Kayaköy her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyor. Peki Fethiye Kayaköy nerede, nasıl gidilir? Fethiye Kayaköy’de yapılacak şeyler? Kayaköy gezilecek yerler? Tüm bu soruların detayları haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2023 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2023 17:37
Kaynak: Hilal Baldemir
https://www.yalovahayat.com/
Fethiye Kayaköy Nerede, Nasıl Gidilir? Fethiye Kayaköy Gezilecek Yerler? Kayaköy Yapılacak Şeyler?

Fethiye’nin en gizemli ve etkileyici yerlerinden biri olan Kayaköy hem doğası hem tarihiyle ziyaretçilere kültür şöleni yaşatıyor. Kayaköy tüm tarihi dokusuyla keşfedilmeyi bekleyen bir yerdir. Burası bir köy. Hem köyün adı hem de köydeki terkedilmiş taş evlerle dolu tarihi köyün adı aynı. Kayaköy de bulunan köy bu terkedilmiş haliyle hayalet kent adıyla da anılıyor. Kayaköy nerede, nasıl gidilir? Kayaköy gezilecek yerler? Kayaköy hayalet kent giriş ücreti? gibi soruların cevabını sizler için derledik.

Eski bir Rum köyü olan Kayaköy, engebeli bir arazi üzerinde kurulmuş ve dağlık bir bölgededir. Burada yaklaşık 3000 civarında ev bulunuyor. Evlere ek olarak kilise, şapel, agora gibi yapılar da mevcuttur. Fethiye ve çevresine ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin en uğrak noktalarından biri Kayaköy’dür.

Damsız, boyaları dökülmüş Kayaköy evleri fotoğraf için gerçekten harika kareler veriyor. Fethiye Kayaköy’ün şu an ayakta kalan en sağlam yapısı Kayaköy Kilisesidir.

Kayaköy

Fethiye turizm anlamında oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Kayaköy’de turistik anlamda oldukça uğrak ve kalabalık bir yerdir. Buraya gelenler için birbirinden güzel otel ve restoran seçenekleri mevcuttur. Otellere ek olarak villa seçenekleri de mevcut.

Kayaköy Nerede?

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Kayaköy, konum olarak Fethiye ve Ölüdeniz arasında bulunuyor. Kayaköy’e hem Fethiye hem de Ölüdeniz’den ulaşım oldukça kolaydır. Kayaköy, Fethiye merkeze 10 km uzaklıkta iken Ölüdeniz’e 6 km uzaklıkta yer alıyor. Denize oldukça yakın konumda olan Kayaköy’ün denize uzaklığı yaklaşık 3-4 km arası değişiyor.

Fethiye Kayaköy Rumlar döneminden kalma bir köydür. Köy denildiğine bakmayın oldukça büyük bir yerleşim yeridir. Burası sanayisi ile ticareti ve sosyal hayati ile 20.yy’a kadar 25 bin kişinin yaşadığı büyük bir kentmiş. Kurtuluş Savaşı sonrasında 1923 yılında Türkiye - Yunanistan arasında yapılan anlaşma ile Kayaköy’deki Rumlar ve Batı Trakya’daki Türkler yer değiştirmiştir.

Kayaköy Plajı

Kayaköy’e Nasıl Gidilir?

Fethiye Kayaköy’e karayolu ile gitmek isteyenler ilk olarak Fethiye’ye ulaşmalıdır. Fethiye’nin içinden Kayaköy’e giden yola dönüp birkaç dağ çıkarak buraya ulaşabilir. Kayaköy, Ölüdeniz Tabiat Parkının kuzeyinde bulunan Kayaköy isimli mahallededir.

Kayaköy’e aynı zamanda Ölüdeniz Hisarönü’nden kalkan minibüslerle de gidilebilir. Kayaköy, Hisarönü’nden 5 km uzaklıktadır.

Fethiye Kayaköy

Kayaköy Yapılacak Şeyler?

Fethiye Kayaköy’e gezmek için giden yerli ve yabancı turistler için yapacak birçok şey vardır. İlk olarak Kayaköy’de bulunan hayalet köy ziyaret edilebilir. Bu tarihi yerin ara sokaklarında yürümek, geçmişte insanların nasıl yaşadığını düşünmek oldukça gizemli ve keyifli bir deneyim. Aynı zamanda bu muhteşem atmosferde olukça güzel fotoğraf kareleri çekilir. Buraya yakın güzel koylar keşfedilir. Köy kahvehanesinde bir şeyler içilebilir. Burada bulunan restoranlarda keyifli bir akşam yemeği yenir. Ölüdeniz’e gidilir.

Fethiye Kayaköy 2

Kayaköy Gezilecek Yerler?

Kayaköy’de gezilecek birbirinden muhteşem birçok tarihi ve doğal güzellik vardır. Hem doğası hem denizi hem de tarihi atmosferiyle ziyaretçileri kendine hayran bırakan bir yerdir.

Kayaköy’de Gezilecek Yerler      

  • Kayaköy (Hayalet Kent)        
  • Gemile Koyu        
  • St Nicholas Adası        
  • Af Kule Manastırı        
  • Soğuk Su Koyu        
  • Ölüdeniz        
  • Kumburnu Plajı        
  • Montana Tepesi        
  • Kelebekler Vadisi

Kayaköy Giriş Ücreti 2023?

Fethiye Kayaköy’de bulunan Hayalet Kent’i ziyaret etmek isteyenler 20 TL giriş ücreti ödeyerek burayı ziyaret edebilirler. Aynı zamanda müze kart ile de giriş yapılabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.