Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fethiye Günlüklü Koyu Nerede – Nasıl gidilir – Giriş ücreti (2023) – Özellikleri

Fethiye’ye bağlı günlüklü koyu tatil severlerin en favori mekanları arasındadır. Hem denizi hem doğayı bir arada barındıran bu doğa harikası yer çokça merak edilmektedir. Günlüklü Koyu, güneş ışığını geçirmeyen günlük ağaçlarının bulunduğu alanda yer alan yemyeşil bir doğa harikasıdır. Peki Günlüklü Koyu nerede, nasıl gidilir, giriş ücreti nedir gibi soruların detayı yazımızda…

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2023 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2023 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Fethiye Günlüklü Koyu Nerede – Nasıl gidilir – Giriş ücreti (2023) – Özellikleri

Günlüklü Koyu, Orman, deniz, doğa ve yeşili sevenler için mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Deniz kum ve güneş severlerin favori yerlerinden biri olan Günlüklü Koyu Fethiye’de en çok ziyaret edilen yerlerden biridir. Günlüklü Koyu, Muğla’nın Fethiye ilçe sınırında bulunmaktadır. Fethiye karayolu üzerinde yer alıyor. -Fethiye ilçe Merkezine 17 km, Göcek kasabasına ise sadece 10 km mesafede yer almaktadır. Konumu dolayısıyla da oldukça rahat bir ulaşıma sahiptir. Yaz tatili için Fethiye’ye gidenlerin mutlaka görmesi gereken bir yerdir.

Günlüklü Koyu Yalova Hayat

İlginizi çekebilir / Katrancı Koyu Tabiat Parkı giriş ücreti 2023 – Nerede – Nasıl gidilir

İlginizi çekebilir / Düden Şelalesi nerede nasıl gidilir? Giriş ücreti nedir (2023) Özellikleri 

Günlüklü Koyu, günübirlik tatilini hem doğa hem de denizle birlikte geçirmek isteyenlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor. Koy, sert ağaçlarının ışık geçirmeyen doğasında yakıcı güneşin altında serinleten bir gölge ile ziyaretçilerine muhteşem bir ortam sunmaktadır. Şehrin gürültüsünden ve karmaşasından uzak doğa içerisinde oldukça huzurlu bir ortamdır.

Günlüklü Koyu Yalova Hayat 1

Burası ağaçlarının gölgesinde, sevdiklerinizle piknik yapıp, hamaklarda uzanıp soğuk içeceğinizi yudumlarken tatilin keyfinin çıkarılabileceği bir yerdir.

Denizin temiz ve berrak suyu el değmemiş doğası ve sakinliğiyle diğer yerlerden daha huzurlu bir tatil imkanı sunuyor. Özellikle yaz mevsimlerinde plajda daha çok günübirlikçi tatilciler yer alıyor ve yaz aylarında düzenlenen tekne turları oldukça keyifli oluyor.

Günlüklünün adı bölgede yer alan Günlük ağaçlarından gelmektedir. Özellikle ilaç ve parfüm yapımında Günlük ağaçları önemli bir yere sahiptir. Sabahın ilk ışıkları ve günbatımında Günlüklü koyunu sarıp sarmalayan eşsiz koku Günlük ağaçlarından kaynaklanmaktadır.

Günlüklü Koyu Yalova Hayat 2

Günlüklü Koyu’nda denizin kıyı kesimleri derin değildir bu sebeple yüzme bilmeyenler bile rahatlıkla denizin keyfini çıkarabilir. Ayrıca Günlüklü Koyu’nda ağaçların arasında harika bir kamp alanı bulunuyor. Kamp yapmayı sevenler bu eşsiz doğanın içerisinde çadırlarını kurarak kamp yapmanın tadını çıkarabilirler. Günlüklü kamp alanında konaklayanlar için elektrik ve su gibi esas ihtiyaçlar misafirlere sunuluyor.

Günlük koyunun masmavi denizinde yüzebilir, doyasıya güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Dilerseniz, koy etrafında uzun bir gezintiye çıkabilirsiniz. Koy içerisinde yemek yiyebileceğiniz mekanlar bulunmaktadır.

Günlüklü Koyu giriş ücreti

Günlüklü koyuna gitmek isteyen kişilerin 20 TL bir giriş ücreti ödemesi gerekir. Ayrıca iki şezlong ve bir şemsiye ücreti de 40 TL olarak belirlenmiştir.

Günlüklü Koyu nerede nasıl gidilir?

Günlüklü Koyu Fethiye Göcek karayolunda bulunmaktadır. İlçe merkezine yaklaşık olarak 17 km. uzaklıkla yer alan koy Göcek kasabasına ise yaklaşık 10 km. uzaklıktadır. Özel araçla oldukça kolay bir şekilde gidilebilir. Tatil sezonlarında yoğunluk sebebiyle Kargı-Yanıklar arasından düzenli olarak Günlüklü koyuna dolmuşlar kalkmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.