Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fethiye Darboğaz Koyu nerede nasıl gidilir? Ziyaret saatleri nedir Giriş ücret 2023?

Fethiye’de bulunan Darboğaz koyu kamp alanı sessizlik ve huzur isteyenler için favori bir mekan. Kamp yapmak isteyenler, sessiz ve huzurlu zaman geçirmek isteyenler Fethiye Darboğaz koyuna akın ediyor. Gürültüden uzak ve gözlerden ırak bir kamp tatili istiyorsanız rotanızı Darboğaz kamp alanına çevirebilirsiniz. Çevre halkı tarafından Fethiye’nin en güzel koyu olarak kabul edilen Darboğaz koyu nerede nasıl gidilir? Ziyaret saatleri nedir, giriş ücreti nedir? (2023) merak edilen her şey haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2023 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2023 14:48
Kaynak: Hilal Baldemir
https://www.yalovahayat.com/
Fethiye Darboğaz Koyu nerede nasıl gidilir? Ziyaret saatleri nedir Giriş ücret 2023?

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yer alan, Darboğaz Koyu bölgenin en güzel koyu olarak anılmaktadır. Sessizliği ve sakinliği ile ziyaretçilerine huzur dolu bir ortam imkanı sunan Darboğaz kanyonu hem yeşili hem maviyi bir arada barındırıyor. Fethiye’ye yolu düşen herkesin mutlaka uğraması gereken bir yer olan Darboğaz koyu her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

İlginizi çekebilir / Sudüşen Şelalesi nerede nasıl gidilir? Ziyaret saatleri giriş ücreti (2023)

Darbogaz Koyu Yalova Hayat

Darboğaz koyu, kara yolu ile ulaşım sağlanmayan nadir koylardan biridir bu özelliği ile de temiz ve bakir kalmış ender koylardan biridir.

Darboğaz koyuna ulaşmak için aracınızı Gemile Koyu’na yakın konumda park ederek, yaklaşık 15 dakika sürecek bir yürüyüş yapmanız gerekmektedir. Güzergah üzerinde dar bir patika yol bulunmaktadır. Darboğaz Koyu’na araç girişinin olmaması, bölgenin doğal ve el değmemiş kalmasına katkı sağlamıştır. Ayrıca kamp alanında hiçbir işletme de bulunmuyor. Bu yüzden doğal ortamda, şehir gürültüsünden uzakta izole bir kamp yapacağınızı söylemek yanlış olmaz.

Darbogaz Koyu Yalova Hayat  1

Bu bölgede kamp yapmanın keyfine varmak isteyenler için ücretsiz kamp bölgesi mevcuttur. Darboğaz koyu, Muğla şehir merkezine 154 km, Fethiye’ye ise 25 km uzaklıkta yer alıyor. Bu bölgeye toplu taşıma ile geliyor ya da yürümek istemiyorsanız arada bir koyu ziyaret eden tekneler aracılığıyla bölgeye ulaşabilirsiniz.

Darboğaz koyunun dibi taşlıdır fakat tertemiz ve berrak bir suya sahiptir. Kumsal alanının taşlık olmasından dolayı, açılmak isteyenlerin dikkat etmesinde fayda var. Çünkü açıldıkça suyun derinliği artmaktadır.

Gemiler Adası ve Babadağ manzarasına bakan Darboğaz kamp alanı çevresinde herhangi bir özel işletme bulunmuyor. Bu nedenle günlük ihtiyaçlarınızın büyük çoğunluğunu yolda karşılamanız gerekebilir.

Denizden çıkıp Darboğaz koyunun eşsiz yeşilliğinde dinlenirken aynı zamanda Gemiler Adası ve Babadağ manzarasını bir arada izleyebilirsiniz.

Darbogaz Koyu Yalova Hayat 2

Darboğaz Koyu nerede nasıl gidilir?

Darboğaz Koyu’nun Muğla şehir merkezine olan uzaklığı; 143 kilometredir. Muğla şehir merkezinden yapılacak yolculuk, 2 saat 30 dakika sürecektir. Darboğaz Koyu, bağlı olduğu Fethiye ilçe merkezine ise; 19,5 kilometredir. Fethiye ilçe merkezinden yapılacak yolculuk; 40 dakika sürecektir. Karaköy’e bağlı olan, Darboğaz Koyu’nun, Kayaköy ile arasında olan uzaklığı ise; 7 kilometredir.

Darboğaz koyu giriş ücreti 2023?

Darboğaz koyu girişi ücretsizdir ve aynı zamanda bölgede ücretsiz olarak kampta yapılabilmektedir. Tuvalet, şezlong, duş, soyunma kabini, internet, elektrik, market ve büfe gibi hiçbir imkan mevcut değildir. Tamamen doğal bir ortamda kamp yapma imkanı sunuluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.