Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fakirlik Belgesi Nasıl Alınır? E-devlet Fakirlik Belgesi (İlmühaberi) Örneği

Vatandaşlar arama motorlarında fakirlik belgesi nasıl alınır? E-devlet fakirlik belgesi nasıl alınır? gibi soruların yanıtını arıyor. Maddi yardıma ihtiyaç duyan vatandaşların devletten yardım ve destek alabilmesi için fakirlik belgesi beyan etmeleri gerekir. Bu kapsamda yardım başvurusunda bulunacak vatandaşlar fakirlik belgesini nasıl ve nereden alacaklarını araştırıyor. Sağlık desteği, çocuklu aileye çocuk yardımı, burs ve eğitim desteği gibi çeşitli yardımlar bu belgenin beyanı aracılığıyla alınıyor. Peki, Fakirlik Belgesi Nasıl Alınır? E-devlet Fakirlik Belgesi (İlmühaberi) Örneği. İşte haberin detayları…

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2024 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2024 13:24
Kaynak: Hilal Baldemir
Fakirlik Belgesi Nasıl Alınır? E-devlet Fakirlik Belgesi (İlmühaberi) Örneği

Maddi durumunu olmayan vatandaşların bunu kanıtlamasına yarayan fakirlik belgesinin nasıl ve nereden alınacağı sık sık araştırılıyor. Belediyelerden ve devlet kurumlardan yardım desteği almak isteyen vatandaşlar fakirlik belgesi almanın yollarını arıyor. Belediyelerin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ya da ayni veya nakdi yardımlar yapan çeşitli kurumların para yardımı, gıda yardımı gibi yardımlarından faydalanmak için fakirlik belgesi arayışına giriyor. Peki, Fakirlik Belgesi Nasıl Alınır? E-devlet Fakirlik Belgesi (İlmühaberi) Örneği. İşte merak edilen konunun detayları…

Fakirlik Belgesi Nasıl Alınır?

Yardıma ihtiyacı olan kişilerin resmi kurumlardan ya da vakıf ve yardım kuruluşlarından yardı alabilmek için beyan etmeleri gereken belgelerden biri fakirlik belgesidir. Fakirlik belgesi almak isteyen kişiler bu belgesi nasıl alacağını araştırıyor. Fakirlik belgesi almak isteyen ihtiyaç sahibi ve yoksul vatandaşların ilk olarak ikametgahlarının bağlı olduğu bölgedeki muhtarlığa gitmeleri gerekmektedir.

Fakirlik belgesini başvuru sahibi doldurduktan sonra muhtarın, onaylaması ve imzalaması gerekir sonra hazır olan bu belge başvuran kişileri teslim etmek için ilgili makama verilebilir.

Fakirlik belgesini alan kişiler bu belge ile sosyal yardımlarına başvurdukları kurum ve kuruluşlara giderek yardım başvurularını gerçekleştirebilirler.

Ayrıca fakirlik belgesi; sadece muhtaçlık sınırının altında kalan vatandaşlara verildiği için bu belgeye başvuran kişilerden muhtarlık; SGK gelir belgesi talep edebilmektedir.

E-devlet Fakirlik Belgesi (İlmühaberi) Örneği   

E-Devlet’ten fakirlik belgesi alınır mı sorusu da arama motorlarında sık sık aratılmaktadır. E-Devlet üzerinden fakirlik belgesi almak için gelir testine girmeniz gerekmektedir. Gelir testi sonucu fakirlik belgesi yerine geçmektedir. E-Devlet fakirlik belgesinin çıktısını alarak bunu yine yardım almak istediğiniz ilgili kurum ve kuruluşlara verebilirsiniz. E-devlet’ten fakirlik belgesinin çıktısını almak için https://www.turkiye.gov.tr/ashb-gelir-testi-sonucu-sorgulama linkine tıklayarak almanız mümkündür.

Fakirlik belgesi almak isteyen yada yardıma muhtaç olduğunu belgelemek isteyen kişiler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek gelir testi yaptırabilirler. Gelir testini bu kurumlarda yaptırdıktan sonra sonuç yine e-devlette görünecektir. Dilediğiniz zaman bu çıktıyı alarak sosyal yardım ve para yardımı almak için başvuruda bulunabilirsiniz.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.