Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evcil hayvan sahipleri dikkat! Bu besinler hayvanlar için çok zararlı

VETYALOVA Veteriner Hekimi Samed Aydındoğan, evcil hayvanlar için zararlı olan besinleri Yalova Hayat için açıkladı. İyilik yaptığınızı zannederken, minik yavrunuza zarar veriyor olabilirsiniz. Detaylar haberimizde.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2024 03:55
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2024 03:55
Kaynak: Murat Can Aytemur
Evcil hayvan sahipleri dikkat! Bu besinler hayvanlar için çok zararlı

Yalova'da faaliyet gösteren VETYALOVA Veteriner Hekimi Samed Aydındoğan, evcil hayvanların sağlığı için önemli uyarılarda bulundu. Aydındoğan, insanlar tarafından yanlışlıkla verilen ve hayvanların sağlığını ciddi şekilde etkileyebilecek besinleri Yalova Hayat’a açıkladı. Veteriner Hekim Samed Aydındoğan'a göre, evcil hayvan sahiplerinin iyi niyetle vermiş olduğu bazı besinler aslında minik dostlarına zarar verebiliyor. Aydındoğan, bu konuda detaylı bilgi vererek, hangi besinlerin evcil hayvanlar için zararlı olduğunu anlattı.

‘’Hayvan sağlığını olumsuz etkileyebilir’’

Evcil hayvan sahiplerinin bilinçli olmaları gerektiğini vurgulayan Aydındoğan, "İyilik yaparken bilinçsizce verilen besinler hayvan sağlığını olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle hangi besinlerin zararlı olduğunu bilmek ve hayvanlarımıza doğru bir şekilde bakmak önemlidir" dedi. Kedi ve köpeklerimize sadece kaliteli olan kuru mamalar vermemiz gerektiğini belirten Aydındoğan, nadiren yaş mama verebileceğimizi ekledi ve kendi yediğimiz yemekleri hiçbir şekilde hayvanlarımıza vermememiz gerektiğini ifade etti.

İşte o besinler!

Minik dostlarımız için zararlı olan besinleri açıklayan Veteriner Hekim Samed Aydındoğan sözlerinde şu ifadelere yer verdi, ‘’Avokado, Alkol, Kahve, Çikolata, Soğan ve sarımsak, Üzüm Narenciye (Portakal, limon, mandalina), Çiğ et ve yumurta, Makademya fıstığı, Süt ve süt ürünleri, Beyaz ekmek, Çiğ hamur, Yapay tatlandırıcı (Ksilitol) gibi besinler içerikleri nedeniyle sevimli dostlarımız için oldukça zararlıdır ve büyük hastalıklara yol açabilmektedir. Bu besinlerin kimisi tahrişe ve merkezi sinir sisteminde oluşacak sorunlara neden olabilirken kimisi de derisi ve tüyünde çeşitli sorunların oluşmasına neden olur.’’ 

‘’Karaciğer yetmezliğine neden olabilir’’

Veteriner Hekim Samed Aydındoğan sözlerini tamamlarken, yapay tatlandırıcılar ile ilgili bir açıklamada bulunarak evcil hayvanların kan şekerinin düşmesine ve ileri seviyede karaciğer yetmezliğine neden olabileceğini belirtti. Bu maddelerin evcil hayvanlar için potansiyel tehlikeler oluşturduğunu belirten Aydındoğan, evcil hayvan sahiplerinin bu tür gıdalardan kaçınmaları gerektiğini önemle vurguladı.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.