Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esentepe Arkut Dağı Kayak Merkezi nerede nasıl gidilir? Giriş ücreti 2023 ziyaret saatleri

Bolu’da bulunan Arkut Dağı Kayak Merkezi kış aylarının vazgeçilmez kayak merkezleri arasında geliyor. Yüksek rakımı, temiz havası, D.100 ve TEM yoluna yakınlığı, Ankara’ya 1,5 saat mesafede olması nedeniyle tercih edilen kayak merkezi Bolu’da yaşayan ve çevre illerde yaşayan kayak severler için oldukça iyi bir seçenek. Peki Arkut Dağı kayak merkezi nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti nedir, ziyaret saatleri nedir? Detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2023 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2023 14:29
Kaynak: Hilal Baldemir
https://www.yalovahayat.com/
Esentepe Arkut Dağı Kayak Merkezi nerede nasıl gidilir? Giriş ücreti 2023 ziyaret saatleri

Kayak severlerin vazgeçilmezi olan Bolu’da dört mevsim turizm potansiyeli taşıyan gerek doğal gerekse pist yapısı itibariyle kayak sporu için çok elverişli pistlere sahip olan 1800 metre rakımlı Arkut Dağı Kayak Merkezi, Bolu’nun Gerede İlçesi’nin 4 kilometre kuzeyinde yer almaktadır.

İlginizi çekebilir / Keltepe Kayak Merkezi Nerede, Giriş ve Ziyaret Ücretleri

İlginizi çekebilir / Patara Antik Kenti nerede? Patara Antik Kenti hikayesi?

Arkut Dağı kayak merkezi Yalova Hayat

Esentepe Kayak Merkezi, Bolu Gerede ilçesinin arka kısmında yer alan ve çam ormanları ile kaplı vaziyette bulunan bir alandır. Yazın sıcak aylarında bile serin bir havanın egemen olduğu kayak merkezi içerisinde, oteller, kayak pistleri ve piknik alanları yer almaktadır. En ilgi çekici özelliği ise, bilindiği kadarı ile dünyada ana yolu en yakın mesafede olan, tek kayak merkezi olmasıdır. Kayak merkezi ile ana yol arası yaklaşık 5 dakikalık mesafede bulunmaktadır. Konumu dolayısıyla da oldukça popüler olan ve ulaşması kolay olan kayak merkezi ziyaretçi akınına uğruyor.

Arkut Dağı kayak merkezi 900 metrelik slalom, 5000 metrelik mukavemet pistine sahiptir. Kayak merkezinde 2 adet mekanik tesis bulunmaktadır. Kayak alanına 5 kilometre mesafede olan Gerede ilçe merkezinde konaklama imkanı vardır. Kayak alanları özellikle kayağa yeni başlayanlar, kayaklı koşu ve Alp disiplini kayak için idealdir. Bu anlamda gelen ziyaretçilerine farklı deneyimler sunmaktadır.

Arkut Dağı kayak merkezi Yalova Hayat 1

Esentepe Kayak Merkezinde, kayak sporu ile ilgilenmek için gidilebilecek en uygun dönem, Aralık ile Mart ayları arasıdır. Bahsedilen Aralık ile Mart ayları arasında, bölgede görülen yoğun kar yağışı pistlerin tercih edilmesinde önemli bir yer tutmaktadır. Ayrıca, kayak sporu harici zaman dilimlerinde, doğa yürüyüşü veya piknik amacı ile yapılacak ziyaretler için yılın geri kalan mevsimleri uygun zamanlar olarak değerlendirilmektedir. Yazın sıcağında serinlemek ve müthiş doğa ile buluşmak arzusunda olanlar, bahse konu dönemlerde Esentepe Kayak Merkezine gidebilirler. Sadece kayak için değil farklı aktiviteler için de bu bölge oldukça uygundur.

Esentepe Kayak Merkezinde, uluslararası kayak federasyonu (FIS) tarafından onaylanmış olan 1,5 km ve 5 km’lik iki adet mukavemet pisti bulunmaktadır. Bu anlamda da bu merkez dikkat çekmektedir. Yüksek rakımı, temiz havası, D.100 ve TEM yoluna yakınlığı, Ankara’ya 1,5 saat mesafede olması nedeniyle tercih edilmektedir. Bölgede yatırımlara devam edilmektedir.

Arkut Dağı kayak merkezi Yalova Hayat 2

Esentepe Arkut Dağı Kayak Merkezi nerede nasıl gidilir?

Arkut Dağı kayak merkezi Bolu ilinin Gerede ilçesinde yer almaktadır. Bolu Ankara karayolunun üzerinde yer alan Gerede ilçesinin, arka kısmında bulunan çam ormanları bölgesinde bulunan kayak merkezine ulaşım kolaydır. Esentepe Kayak Merkezine, Bolu Ankara karayolu üzerinden ya da eski Ankara İstanbul karayolu üzerinden, otobüsler veya özel araçlar ile ulaşmak mümkündür.

Esentepe Arkut Dağı Kayak Merkezi giriş ücreti 2023?

Arkut Dağı kayak merkezinde her türlü ekipman kiralama imkanı mevcuttur. Ürün tipine ve donanımına göre fiyatlar değişiklik göstermektedir.

2022-2023 sezonu kayak takımı kiralama fiyatları aşağıdaki gibidir:

Kayak takımı kiralama fiyatı – 100 TL

Kızak kiralama fiyatı – 30 TL

Teleferik, teleski (T-bar) (Skipass) günlük sınırsız kullanım ücreti – 130 TL

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.