Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erfelek Tatlıca Şelaleleri – Nerede – Nasıl Gidilir – Ziyaret Saati ve Giriş Ücreti

1997 yılında baraj yapımı sırasında tesadüfen keşfedilen Tatlıca Takım şelaleleri, diye tabir edilen sıralı şelaleler, Sinop ilinin Erfelek ilçesine bağlı Tatlıca köyü yakınlarındaki sıra şelalelerdir. Dünya da eşi benzeri bulunmayan bu şelaleler farklı boyutlarda toplamda 28 şelaleden oluşmaktadır. Peki Erfelek Şelaleleri nerede, nasıl gidilir, giriş ücreti nedir, ziyaret saatleri nedir, özellikleri nedir gibi soruların cevabı detaylarda…

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2023 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2023 13:57
Kaynak: Hilal Baldemir
https://www.yalovahayat.com/
Erfelek Tatlıca Şelaleleri – Nerede – Nasıl Gidilir – Ziyaret Saati ve Giriş Ücreti

1997 yılında baraj yapımı esnasında Devlet Su İşleri tarafından keşfedilen Erfelek Tatlıca Şelaleleri dünyada eşi benzeri olmayan oldukça farklı bir tabiat harikasıdır. 2 km uzunluğunda bir vadinin içinde yer alan bu şelale vadisi doğa severlerin ilgisiyle dolup taşıyor.

Şelalenin İsmi Sinop ‘un Erfelek ilçesinden gelmektedir. Diğer isimlerinin geldiği yerse Tatlıca Köyü yakınında olmasından dolayı oradan gelmektedir. Bu şelaleye eriyen kar suları, doğal kaynak suları ve yağmur suları kaynak olmaktadır. Şelalenin Suyunun aktığı bazı yerlerde birçok küçük gölet oluşmuştur. Buraya ziyarete gelenler serinlemek amacıyla göletlere girebiliyorlar. İlkbahar ayında kar suları ve yağan yağmur sularından dolayı şelaleler daha güzel bir görüntüye bürünmektedir.

Erfelek Tatlıca Şelalelerinin etrafında kamp yapmak, piknik yapmak ve yürüyüş yapmak mümkündür. Doğa ile iç içe olmanıza imkan tanıyan bu eşsiz yerde farklı hayvanlara denk gelebilirsiniz. Burası aynı zamanda doğa yürüyüşü yapabileceğiniz bir yerdir. Yaklaşık 2,5 / 3 saatlik zorlu ama son derece keyifli bir tırmanma parkurunu ziyaretçilerine sunar.

Ayrıca kamp yapılacak alanda restoran, hediyelik eşya dükkanları, tuvalet, piknik alanı, market gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler bulunmaktadır.

Vadinin içinden akan Karasu Deresi üzerinde yer alan şelalelerin en büyük özelliği birbiri ardına sıralanmış 28 irili ufaklı şelaleden oluşmasıdır burayı bu denli eşsiz ve özel kılan budur. Şelalelerin en büyüğü ise tahmini 30 metreden akan Erfelek Tatlıca Şelalesidir.

Sinop için oldukça önemli bir yeri olan Erfelek Tatlıca Şelalesi turizm açısından büyük bir katkı sağlıyor. Bu doğa harikası yeri görmek için her yıl binlerce yerli ve yabancı turist bölgeyi ziyaret ediyor bu anlamda bölge gelişmeye devam ediyor.

Sinop’ un en zengin kaynaklarından bir tanesi olan bu şelaleler, merdiven şeklindedir. Yükseldikçe çeşitli boyutlarda şelaleler ile karşılaşacak, şehrin gürültüsünden uzaklaşacak, yalnızca kuş ve su sesleri kulaklarınıza işlerken bir nebze olsun yeniden hayat bulacaksınız. Şehrin karmaşasından ve gürültüsünden uzak temiz havası ve serinliğiyle burası huzur arayanlar için eşsiz bir seçenek.

Maviyi ve yeşili bir arada barındıran ve ziyaretçilere görsel bir şölen sunan bu şelaleler serinlemek isteyenler içinde oldukça keyiflidir. Suyun derinliğinin değiştiği göllere girip yüzebilir, ayaklarınızı sokabilirsiniz.

Erfelek Tatlıca Şelaleleri Nerede – Nasıl Gidilir?      

Şelale Sinop iline 45 Km ve Erfelek İlçesine 10 Km uzaklıktadır. Toplu taşıma ile gitmek isteyenler Sinop il otogarından Erfelek İlçesine her yarım saatte bir kalkan dolmuşlarla gidebilirler. Erfelek ilçesinden de şelalelerin olduğu yere dolmuşlar bulunmaktadır.

Erfelek Tatlıca Şelaleleri Ziyaret Saatleri                   

Saat 09:00-19:00 arasında ziyaretçilere açıktır.

Erfelek Tatlıca Şelaleleri Giriş Ücreti (2023)

Giriş Ücreti: Kişi başı alınan ücret 20 TL’dir

Hilal Baldemir / Yalova Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.