Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Engelli bireyler için kalıcı çözümler üretilmeli”

Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Murat Arslanhan, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı. Arslanhan mesajında, engelli bireylerin kamusal yaşamda tam ve bağımsız olarak yer alabilmeleri için çözümler üretilmesi gerektiğini vurguladı

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 12:58
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
“Engelli bireyler için kalıcı çözümler üretilmeli”

Engelliler Haftası tüm yurtta olduğu gibi Yalova’da da engelli bireylerinin konuşulacağı ve dikkat çekileceği etkinliklerle kutlanacak. Bu çerçevede bir mesaj yayınlayan ve engellilerin sorunlarına kalıcı çözümler üretmeyi hedefleyen çalışmaların önemine dikkat çeken Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Murat Arslanhan, bu konudaki önerilerini de sıraladı. Arslanhan, mesajında şunları dile getirdi; “Engelli sorunları, engelli bireylerin insan haklarının korunması ve ayrımcılığın ortadan kaldırılmasıyla yakından ilişkilidir. Engelli kişilerin toplumsal yaşama tam katılımı, fırsat eşitliği ve kişisel gelişim olanaklarından yararlanabilmeleri için sağlık, eğitim, istihdam ve bilgi teknolojileri hizmetlerine erişimlerinin sağlanması gerekmektedir."

Ayrıca, yerel yönetimlerden engelsiz kentlerin ve Türkiye'nin inşası için çaba sarf etmelerini beklediğini belirten Arslanhan, "Engellilerin sorunlarının çözümünde toplumun tüm kesimlerinin rol alması ve toplumsal hassasiyetin güçlendirilmesi gerekmektedir" dedi.

Arslanhan, mesajının sonunda, "Engelli olmak bir insanlık hali. Toplum olarak, engellerin aşılması için daha fazla duyarlılık göstermeli ve çaba sarf etmeliyiz. Engelsiz bir Türkiye için hepimizin üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerekmektedir" ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.