Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eminönü Tarihi ve Eminönü Fotoğrafları

İstanbul’un kalbi, merkezi belki de İstanbul’un soluğu denecek kadar önemli bir yer Eminönü. İstanbul denince akla gelen ilk yer belki de ya da İstanbul’un kalbi nerede atar diye sorarsak birçok kişinin adını vereceği bir yer. Anlatmaya ve göstermeye kelimelerin yetmeyeceği Eminönü’nü gelin beraber tanıyalım. Eminönü nerede, nasıl gidilir, tarihi mekanları ve tüm merak edilenler yazımızda…

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2023 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2023 11:28
Kaynak: Hilal Baldemir
https://www.yalovahayat.com/
Eminönü Tarihi ve Eminönü Fotoğrafları

Ticaretin kalbinin attığı, şehir merkezinin her köşesine ulaşımın mümkün olduğu bir yaşam merkezi konumundadır Eminönü. İstanbul’un tarihi güzelliklerinin neredeyse çoğunu içinde barındıran her yıl milyonlarca yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan bir kültür merkezidir Eminönü. Eminönü, şehrin tarihi yarımada olarak bilinen kısmında, Haliç’in batısında yer alıyor. Osmanlı döneminde Deniz Gümrüğü’nün yani Gümrük Eminliği ’nin bu bölgede yer alması sebebiyle Eminönü (gümrük önü) ismini almıştır. 1. Dünya Savaşı sonrası İngilizlerin İstanbul’u işgal ettiği dönemde Yahudilerin yerleştiği bölge, 1955 senesine kadar mahalle kültürünün olduğu bir semt konumundayken, daha sonraları tamamen iş merkezi ve ticaretin kalbinin attığı bir yer haline gelmiştir. Yaz aylarına Eminönü nüfusunun 2 milyonu geçtiği de görülmüştür.

Eminönü’nü fotoğraflarla tanıyalım işte İstanbul’un kalbinin attığı tarih kokan semt Eminönü’nden fotoğraflar;

Tarihi Mısır Çarşısı

Tarihi Mısır Çarşısı, Eminönü denince akla ilk gelen yerlerden birisidir Mısır Çarşısı. Çarşı, nostaljik atmosferi ile dikkat çeker. Çok çeşitli çiçek tohumları, baharatlar, bitki kökleri gibi bir çok ürün satılır. Tüm bu ürünlerin kokuları birbirine karışır ve çok farklı bir dünya yaratır. Çarşı 1660 yılında IV. Mehmet tarafından yaptırılmıştır. Çarşının 6 adet giriş kapısı vardır. 

Yeni Camii Yalova Hayat

Eminönü Yeni Camii

Eminönü Yeni Camii, Eminönü'nde mutlaka görülmesi gereken eşsiz eserlerden biridir. Yeni Camii, mimarisi, tarihi dokusu ve konumu ile eşsiz bir camidir. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Yeni Camii, 1597-1665 yılları arasında yapılmıştır. Camide beyaz, mavi ve turkuaz renkli motifler ve İznik çinileri bulunuyor. İki minareli caminin her bir minaresinde üçer tane şerefe bulunuyor. Cami içinde hamam, medrese ve darüşşifa yer bulunuyor. Osmanlı Döneminde yapımı en uzun süren cami Yeni Camii'dir. Temelleri Sultan III. Murat’ın karısı Safiye Sultan tarafından attırılan camii, Sultan IV. Mehmet’in annesi Turhan Hatice Sultan tarafından tamamlattırılmıştır.

Yerebatan Sarnıcı Yalova Hayat

Yerebatan Sarnıcı

Yerebatan Sarnıcı, İstanbul’un en eski sarnıcı olarak bilinmektedir. Sultanahmet Meydanı’nda Aya Sofya’nın güneybatısında bulunan sarnıç Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından yaptırılmıştır. ‘Yerebatan’ ismi, halk tarafından konmuştur: yerin altında olduğu için. Ancak, sarnıç içindeki Bazilika nedeniyle ‘Bazilika Sarnıcı’ olarak da bilinir. Yerebatan Sarnıcı 140 metre uzunluğa ve 70 metre genişliğe sahip bir dikdörtgen yapıdadır. Yaklaşık olarak 100.000 ton su taşıma hacmine sahiptir. 9 metre yüksekliğe sahip 336 adet sütunu mevcuttur.

PTT Müzesi Yalova Hayat

PTT Müzesi

PTT Müzesi, 6500 metrekarelik alana sahip, 3 katlı bir yapıdadır. Haberleşme ağının tarihten bugüne gösterdiği gelişimi simgeleyen tarihi PTT binası ihtişamı ve mimari güzelliği ile Eminönü'nde olukça dikkat çekmektedir.

Müze binasının giriş katında PTT’nin kuruluşu yıllarından beri kullanılmış olan objeler sergileniyor. Silah, damga, mühür, telefon ve telgraf makineleri, postacı çantası ve tartılar… bunlara benzer yüzlerce obje sergilenmektedir. Ana sergi bölümünde 1900 yılından kalma pullar sergilenir.

Müzeye giriş ücretsizdir.

Sultanahmet Meydanı Yalova Hayat

Sultanahmet Meydanı

Sultanahmet Meydanı, İstanbul'un Fatih ilçesinin Binbirdirek mahallesinde bulunan tarihî bir meydan. Bizans İmparatorluğu döneminde Konstantinopolis'teki adı Hipodrom, Osmanlı İmparatorluğu zamanında ise Atmeydanı olarak adlandırılmıştır. Şehrin en önemli meydanlarından birisi olan alanın içerisinde Roma sirki, bugün Sultanahmet Camiinin olduğu noktada ise Büyük Saray bulunmaktaydı. Sultanahmet Meydanı, İstanbul'un en önemli turistik emrkezlerinden biridir. Eminönü'ne gelen herkesin mutlaka uğradığı ve fotoğraf çektiği konumlardan biridir. Aynı zamanda manevi hissiyatı da ziyaretçileri oldukça etkilemektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.