Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Duyarsız vatandaşlar Yalova’da çevre kirliliğine yol açıyor

Yalova Belediyesi düzenli aralıklarla çevre temizliği konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Ancak bazı duyarsız davranışlar çevre kirliliğine yol açtığı gibi aynı zamanda da yangın riskini arttırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2024 00:50
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2024 00:50
Kaynak: Murat Can Aytemur
Duyarsız vatandaşlar Yalova’da çevre kirliliğine yol açıyor

Yalova Belediyesi'nin düzenli çevre temizliği çabalarına rağmen, bazı vatandaşların duyarsız davranışları ciddi sorunlara yol açıyor. Özellikle çevre kirliliği ve yangın riski konularında endişe verici durumlar gözlemleniyor. Yalova'da yapılan düzenli temizlik çalışmalarına rağmen, vatandaşların atık maddeleri yeterince doğru şekilde bertaraf etmemesi gerek sağlık gerekse de estetiği etkileyen çevre kirliliğini artırıyor.

Plastik ve diğer atıkların doğal yaşam alanlarına atılması hem görsel hem de ekolojik açıdan oldukça büyük zararlar oluşturuyor.

YANGIN RİSKİ ARTIYOR

Ayrıca, kurak yaz aylarında çöplerin rastgele bırakılması yangın riskini arttırıyor. Özellikle de piknik yapılan alanlarda bırakılan sigara izmaritleri veya ateşe duyarlı atıklar, orman yangınlarının çıkmasına zemin hazırlıyor.

Yetkililer, vatandaşları çevre temizliği konusunda duyarlı olmaya ve atıklarını doğru şekilde bertaraf etmeye çağırıyor. Aynı zamanda, yangın riskinin azaltılması için tedbirli olunması gerektiğini vurguluyorlar.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.