Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyanın en pahalı yemekleri belirlendi! İşte, 25 bin dolar değere sahip o yemek

Dünya mutfaklarında lezzetleriyle herkesi hayran bırakan yemeklerin yanı sıra birde fiyatlarıyla ağızları açık bırakan yemekler var. Dünya mutfağında lezzetinden çok fiyatıyla öne çıkan yemeklerle ilgili bir araştırma yapıldı. İşte, fiyatlarıyla iştahınızı kaçıracak servet değerindeki o yemekler…

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 13:03
Kaynak: En Son Haber
Dünyanın en pahalı yemekleri belirlendi! İşte, 25 bin dolar değere sahip o yemek

Dünyanın birçok yerinde tadıyla herkesi hayran bırakan lezzetli bir öğün sunmak dışında yiyenlere yeni bir deneyim yaşatan yemeklerin fiyatı da lezzetleri kadar eşsiz oluyor.

Dünya mutfaklarına ait olan ve lezzetlerinin yanı sıra fiyatlarıyla da cep yakan yemekler hakkında yapılan bir araştırma sonucunda dünyanın en pahalı yemekleri listelendi.

12 bin dolardan 25 bin dolara kadar çıkan çılgın fiyatlar görenlerde şaşkınlık yaratmayı başardı. Bakın fiyatıyla cep yakan ve yeni bir deneyimin kapılarını aralayan o yemekler nelermiş…

SADECE LEZZET DEĞİL EŞSİZ BİR DENEYİM VADEDİYORLAR

1-ALMAS HAVYARI

Almas havyarı, zaten pahalı olan havyarların arasında dünyanın en pahalı havyar türü olarak bilinir. Yalnızca İran'da Hazar Denizi'nde bulunan nadir beluga mersin balığının yumurtalarından elde edilir. Bu havyar, değerinden dolayı altın kaplamalı tenekelerde satılır ve kilogram fiyatı ortalama 25.000 dolara kadar çıkabilir. Almas havyarının bu kadar pahalı olmasının sebebi, beluga mersin balığının doğada oldukça az bulunması ve havyarın özel ve hassas saklama koşulları gerektirmesidir.

2-İTALYAN BEYAZ TRÜF MANTARI

Trüf mantarı son dönemlerde oldukça sık duymaya başladığımız ve pahalılığıyla bilinen bir mantar türüdür. İtalyan beyaz trüf mantarı, özellikle Piedmont bölgesinde yetişen ve çok nadir bulunan bir mantar türüdür. Kilogramı 7.000 ila 10.000 dolar arasında değişen bu mantarlar, trüf köpekleri veya domuzlar tarafından toprak altından bulunur ve çıkarılır. Beyaz trüf mantarları, zengin ve eşsiz aromalarından dolayı gurmeler arasında oldukça popülerdir ve lüks restoranlarda özenle hazırlanan yemeklerde ve oldukça az miktarlarda kullanılır.

3-FLEURBURGER 5000

Dünya genelinde yalnızca Las Vegas'taki bir restoranda sunulan FleurBurger 5000, dünyanın en pahalı hamburgeri olarak biliniyor. 5.000 dolarlık fiyat etiketiyle dudakları uçuklatan bu hamburger, wagyu bifteği, foie gras (kaz ciğeri) ve nadir bulunan bir trüf mantarı sosuyla hazırlanır. Bu yemeğin bu kadar yüksek olan fiyatı, kullanılan malzemelerin nadir bulunması ve kalitesi ile ilişkilidir.

4-LOUIS XIII PIZZA

Pizza deyip geçmemek lazım. Pizzası ve makarnasıyla ünlü İtalya'nın Salerno kentinde Renato Viola tarafından yapılan Louis XIII Pizza, dünyanın en pahalı pizzalarından biri olarak bilinir. 12.000 dolarlık fiyatıyla görenleri adet şoke eden bu pizza, üç çeşit nadir havyar, Norveç yengeci, organik bufalo, mozzarella peyniri ve Avustralya pembe tuzu ile yapılır. Pizzanın hazırlanması ortalama 72 saat sürer.

5-YUBARI KRAL KAVUNU

Sadece Japonya'da yetişen Yubari kral kavunu, dünyadaki en pahalı meyvelerden biri olarak kabul edilir. Bu kavunlar, şekilleri bakımından mükemmel yuvarlaklıkta ve en üst düzey tatlılıkta olmaları için özel tekniklerle yetiştirilir. 2019 yılında, iki Yubari kavunu özel olarak yapılan bir müzayedede 45.000 dolara satılmıştır. Bu kavunların yüksek fiyatları, nadir bulunmaları ve yetiştirirken yoğun emek gerektiren yetiştirme süreçlerinden kaynaklanır.

6-ZILLION DOLLAR LOBSTER FRITTATA

New York'taki bir restoranda servis edilen ve sosyal medyada da gündem olan Zillion Dollar Lobster Frittata, dünyanın en pahalı omleti olarak bilinir. 2.000 dolarlık fiyatıyla dikkat çeken bu omlet, yine çok özel olan sevruga havyarı ve taze ıstakoz içerir. Lüks malzemeleri ve bir omlete göre fazlasıyla görkemli sunumuyla öne çıkan bu yemek, gurmelerin ilgisini çeken pahalı lezzetlerden biri.

7-FROZEN HAUTE CHOCOLATE

Dünyanın en pahalı tatlısı unvanına sahip bu yemek, 25.000 dolardır. Bir dönem tüm haber kanallarında gündeme gelen Frozen Haute Chocolate, lüks bir mücevherat markası ile işbirliği içinde geliştirilmiş olup, bu özelliğiyle de ilk olması ve eşsiz olmasıyla ihtişamını artırmaktadır.

Hilal Baldemir

Kaynak: En Son Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.