Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Böbrek Günü'nde sağlık taraması yapıldı

14 Mart Dünya Böbrek Günü kapsamında Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ek Hizmet Binası'nda önemli bir etkinliğe imza attı. Müdürlük tarafından düzenlenen etkinlikte, personellere yönelik çeşitli sağlık taramaları gerçekleştirildi. Bu taramalarla böbrek sağlığına dikkat çekilirken, risk altında olanlar için yönlendirme yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2024 02:15
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 02:15
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Dünya Böbrek Günü'nde sağlık taraması yapıldı

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, Dünya Böbrek Günü dolayısıyla bir etkinlik gerçekleştirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ek Hizmet Binası'nda personellere yönelik bir tarama gerçekleştirildi. Yapılan taramada boy, kilo, bel ve kalça çevresi ölçümü, tansiyon ölçümü, oksijen satürasyonu ve karbonmonoksit ölçümü gerçekleştirildi. Taramalara katılan personeller, sonuçları hakkında bilgilendirilerek, risk taşıyan bireyler Sağlıklı Hayat Merkezi'ne yönlendirildi. Bu yönlendirme ile erken teşhis ve önlem alma şansı elde edilmiş oldu.

Sağlıkçılar, böbrek sağlığının korunması için önemli tavsiyelerde bulundu. Özellikle su tüketiminin artırılması, sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlıklarının benimsenmesi, düzenli egzersiz yapılması ve sigara ile alkolden uzak durulması, böbrek sağlığını korumak için önerilen temel adımlar arasındaydı. Ayrıca düzenli tansiyon ve kan şekeri kontrolü ile böbrek sağlığının izlenmesi de tavsiyeler arasında yer aldı.

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik, böbrek sağlığına dikkat çekilmesi ve sağlık bilincinin artırılması adına önemli bir adım olarak değerlendirilirken, katılımcıların bilinçlenmesi ve erken müdahale imkanı sağlanarak sağlıklı bir yaşam için önemli bir adım atılmış oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.