Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Düden Şelalesi nerede nasıl gidilir? Giriş ücreti nedir (2023) Özellikleri Ziyaret saati

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Antalya’nın en çık ziyaretçi alan yerlerinden biri olan Düden Şelalesi doğal güzelliğiyle ziyaretçileri büyülüyor. Yerli ve yabancı turistler, özellikle de yaz aylarında Antalya ilini ziyaret ederek mükemmel bir doğa tatiline imza atarlar. Hem yaz turizmi açısından hem de kültür ve doğa turizmi açısından Antalya eşsiz bir yerdir. Peki Düden Şelalesi nerede nasıl gidilir? Düden şelalesi özellikleri, giriş ücreti ve ziyaret saati gibi birçok detay haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2023 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2023 10:12
Kaynak: Hilal Baldemir
https://www.yalovahayat.com/
Düden Şelalesi nerede nasıl gidilir? Giriş ücreti nedir (2023) Özellikleri Ziyaret saati

Antalya’ya yolu düşen herkesin mutlaka görmesi gereken doğal güzelliklerden biri olan Düden Şelalesi görenleri kendine hayran bırakıyor. Düden Şelalesi, eşsiz doğal güzelliği, yeşilin ve mavinin birbirinden güzel tonları ile her yıl yerli ve yabancı yaklaşık 3 milyon kişiyi ağırlıyor. Antalya’nın merkezine oldukça yakın olan düden şelalesi konumu açısından da ziyaretçilere kolaylık sağlıyor.

İlginizi çekebilir / Fethiye Darboğaz Koyu nerede nasıl gidilir? Ziyaret saatleri nedir Giriş ücret 2023?

İlginizi çekebilir / Sudüşen Şelalesi nerede nasıl gidilir? Ziyaret saatleri giriş ücreti (2023)

Düden Şelalesi Yalova Hayat

Antalya şehir merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta Kepez İlçe sınırları içerisinde bulunan Düden Şelalesi, Düden Çayı boyunca iki kola ayrılır. Şelalenin iki farklı kolu bulunmaktadır ve bu kolların merkeze olan uzaklığı farklıdır. Antalya’ya yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta olan kolu Aşağı Düden, Varsak’a 1 kilometre uzaklıkta olan kolu ise Yukarı Düden Şelalesi olarak bilinir.

Düden şelalesi ile ilgili oldukça farklı bilgiler de mevcuttur. Bazı kaynaklarda, Büyük İskender’in bölgeden geçtiği esnada atlarına bu şelaleden su verdiği söylendiği için İskender Şelalesi olarak da geçmektedir. Ayrıca halk arasında Düdenbaşı Şelalesi diyenler de vardır.

Düden Şelalesi Yalova Hayat 1

Düdenbaşı’nda yukarıdan şelale yaparak akan su ile Kepez hidroelektrik santralından gelen su, Düdenbaşı’ndan sonra iki ana kola ayrılan Düden Çayını oluşturur.

Düden Şelalesinde saniyede ortalama 15 – 16 metreküp su aşağı doğru dökülür. Bu suyun maksimum debisi ise 94 metreküptür. Ve belki de bu şelaleyi diğerlerinden ayıran en ilgi çekici özelliği de arkasına doğru uzanan mağarasıdır. Bu mağaranın içerisinde dev oyuklar vardır ve bu oyuklar, adeta bir pencere görevi görerek mağaraya görsel olarak eşsiz bir görüntü katıyor.

Düden Şelalesi Yalova Hayat 2

Şelale içerisinde bir de Gençlik Parkı mevcuttur. Ziyarete gelenler bu gençlik parkında vakit geçirebilir, dinlenebilir ve piknik yapabilirler. Parkın içerisinde aynı zamanda restoran ve kafeler de bulunmaktadır.

Düden şelalesi doğanın her tonunu içinde barındıran muhteşem bir görsel şölen yaşatıyor. Düden şelalesi havası ve atmosferi ile adeta sizi kendine hayran bırakacak nitelikte bir yerdir.

Böylesine eşsiz doğal güzellik içerisinde bol bol fotoğraf çekerek eşsiz manzara ile anılarınızı ölümsüzleştirmeyi, şelalenin girişinde develere binip hatıra fotoğrafı çektirmeyi ve şelaleyi çevreleyen alanlarda yürüyüşler yapmayı unutmamanızı tavsiye ediyoruz.

Düden Şelalesi Yalova Hayat 3

Düden Şelalesi nerede nasıl gidilir?

Düden şelalesine hem özel araçla hem de toplu taşıma ile gitmek oldukça kolaydır. Toplu taşıma ile gitmek isteyenler Antalya merkezden kalkan Varsak minibüslerine binebilirler.

Otobüs ile Düden Şelalesi’ne gitmek isteyen ziyaretçiler ise;

VC30 – CV17 – CV17A – VC30 – VL62 – VF66 – VC69 hat numaralı otobüsleri tercih edebilirler.

Özel araçla gitmek isteyen ziyaretçiler de Antalya – Varsak yolu üzerinden 20 dakikalık bir yolculuk sonrası Düden Şelalesi’ne ulaşım sağlayabilir.

Düden Şelalesi giriş ücreti ve ziyaret saatleri

2023 Yılı itibari ile Düden Şelalesine giriş için öğrenci ücreti 10 TL , Tam ücret 15 TL gibi bir ücret ödenmesi gerekmektedir. Düden Şelalesi ziyaret saatleri ise yaz ayları için 08:00 – 19:30 arası ve kış aylarında ise 08:00 – 18:00 arasıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.