Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DEVA Partisi Yalova İl Kadın Politikaları Başkanı Aslı Üresin “Kadına şiddet kabul edilemez”

DEVA Partisi Yalova İl Kadın Politikaları Başkanı Aslı Üresin, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Açıklamada, kadın cinayetleri ve şiddet vakalarının arttığına, İstanbul Sözleşmesi’ne tekrar taraf olunması gerektiğine ve kadın haklarının korunması için mücadele edeceklerine dikkat çekti

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2023 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 13:18
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
DEVA Partisi Yalova İl Kadın Politikaları Başkanı Aslı Üresin “Kadına şiddet kabul edilemez”

DEVA Partisi Yalova il binasında Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi. DEVA Partisi Yalova İl Kadın Politikaları Başkanı Aslı Üresin tarafından yapılan açıklamada 1 Ocak’tan bugüne kadar sadece basına yansıyan verilere göre; 288 kadının öldürüldüğü, 681 kadının şiddet gördüğü, 366 kadının taciz ve tecavüze maruz kaldığı ve 116 çocuğun istismara uğradığı belirtildi. Üresin, kadına yönelik şiddetin gerekçesi, hafifletici sebebi olamayacağını ve kabul edilemez olduğunu söyledi. Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesinin yanlış bir karar olduğunu ve kadın haklarının teminatının kanunlar olmadığını vurguladı. Üresin, “Cumhuriyetimizin 100. yılında vurgulamak isteriz ki nice mücadeleler sonucunda kazanılmış olan haklarımızın kaybına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Üresin, ayrıca kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve sonlandırılması için toplumsal duyarlılığın artırılması gerektiğini ifade ederek kadın haklarının tartışmaya açılmasının ve ailenin güçlendirilmesi odaklı politikaların kadınları daha fazla mağdur ettiğini savundu. Üresin, kadınların ekonomik, sosyal ve siyasi hayatta daha fazla yer alması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için çalışacaklarını da söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.