Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deprem bölgesine 100 bin çelik ev yapılacak

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 6 şubat depreminden etkilenen bölgelere 100 bin çelik ev yapılacağı haberi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’den geldi. Özhaseki, sosyal medya hesabından detayları aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2023 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2023 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Deprem bölgesine 100 bin çelik ev yapılacak

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin üzerinden 8 ay geçti ve bölgede yaralar sarılmaya devam ediyor. Enkazların neredeyse yüzde 90’ının kaldırıldığı bölgede yeni evlerin bir kısmı sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

deprem bölgesi evleri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı açıklamada, Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası'nda ele alınan tavsiyeler doğrultusunda, deprem bölgesindeki köy evlerinin hafif çelikten yapılacağını ifade etti.

Özhaseki, 6 Şubat’ta gerçekleşen depremlerden etkilenen şehirlerde, yapımının tamamlanıp sahiplerine teslim edilen ve yapımına henüz başladıklarıyla birlikte toplam 143 bin 271 köy evi inşa edeceklerini belirtti.

nurdağı evleri

Özhaseki, "Deprem bölgesinde 100 bin köy evimizi çelikten yapacağız. İleri yapı teknolojisi kullanarak hafif çelikten depreme dayanıklı inşa edeceğimiz 100 bin köy evimizin duyurusu, vatandaşlarımızın da yüzünü güldürdü. Onların memnuniyeti bizim de gururumuz oldu" dedi.

Ayrıca Bakan Özhaseki, yaptığı paylaşımında, afetzedelerin, köy evlerinin çelikten yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti anlatan videoya da yer verdi.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.