Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Covid-19 Eris Varyantına karşı korunmanın yolları neler? Eris varyantının belirtileri nedir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın geçen hafta yaptığı açıklamaya göre Koronavirüs Eris varyantı Türkiye’de 9 kişide tespit edilmişti. Koca, durumun kontrol altında olduğunu ve yayılmaya müsaade edilmeyeceğini söylemişti. Peki Eris varyantından korunmanın yolları nelerdir? Eris varyantının belirtileri nelerdir? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2023 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2023 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Covid-19 Eris Varyantına karşı korunmanın yolları neler? Eris varyantının belirtileri nedir?

Prof. Dr. Celalettin Kocatürk, Türkiye'de ilk defa görülen koronavirüsün alt varyantı ERIS'in yeni bir salgına yol açıp açmayacağını değerlendirdi. Kocatürk, varyanta karşı korunma yollarını da anlattı.

2019 yılının Kasım ayında ilk olarak Çin’de ortaya çıkan ardından hızla tüm dünyaya yayılan koronavirüs 2020 yılının Mart ayında ilk kez Türkiye’de de görülmüştü. Ardından ülkeye hızla yayılan virüs binlerce ölüme, kapanmalara ve yasaklara neden olmuştu. 2022 yılı başlarında normale dönmeye başlayan hayat ardından gelen maskesiz yaşam virüsten tamamen kurtulmanın habercisi olmuştu.

Fakat birkaç ay önce 2 yıl boyunca dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün yeni bir alt varyantı daha tespit edildi. Geçtiğimiz hafta Türkiye'de de görülen ERIS varyantının önceki varyantlara göre ne kadar bulaşı ve tehlikeli olduğu merak ediliyordu. Peki Eris varyantından korunmanın yolları nelerdir? Belirtileri nelerdir?

Eris varyantından korunmanın yolları nelerdir?

Prof. Dr. Celalettin Kocatürk, ERIS varyantına karşı nasıl korunmamız gerektiğini anlattı.

Kocatürk konuşmasında şunları söyledi: Dünyanın hemen hemen tüm ülkelerinde görüldü. Bizde de görülecekti. Korkulacak bir şey yok. Ancak bağışıklığı kırılgan ve yaşlı hastalar için dikkat etmeliyiz. Eskiden olduğu gibi kapanma olmaz. Hastalık ağır grip gibi geçiyor.

Grip Eylül'de başlar, Mayıs'a kadar devam eder. Grip de aslında tehlikelidir. Biz bunu ayıramayız, Hastaneye gidip test yaptırmamız gerekir. Panik yapmayalım, ama tedbir almamız gerekli. Özellikle bağışıklığı zayıf olanlar, doğal havalandırmayı kullanmalıyız. Hastalığın çok olacağını düşündüğümüz yerlerde maske takmalıyız. Hasta çocuğumuzu okula göndermeyelim. Mümkün olduğunca kapıları pencereleri açarak doğal havalandırmayı sağlayacağız. Belki bağışıklığı zayıf olan, kritik hastalığı olanlar için aşılama gündeme gelebilir. Mevcut aşılar, ERIS varyantını karşılamıyor.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.