Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çınarcık’ta ‘Hayat Boyu Öğrenme Festivali’ yapıldı

Çınarcık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında hazırlanan yılsonu sergisinin açılışı ve çocuk festivali gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 03:18
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 03:18
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Çınarcık’ta ‘Hayat Boyu Öğrenme Festivali’ yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası, bireylerin sürekli öğrenme ve kendini geliştirme konusunda farkındalığını artırma hedefiyle bu yıl da birbirinden faydalı etkinliklerle kutlanıyor. Çınarcık İlçesinde, Çınarcık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında yıl boyunca yapılan çalışmaların sergilendiği program düzenlendi.

325 kursa 6 bine yakın vatandaş katıldı

Programa Çınarcık Belediye Başkanı Vekili Özlem Can, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt'un Eşi Elif Kurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Karabacak, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Halil Sivil ve CHP İlçe Başkanı Hasibe Birgin katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Çınarcık Milli Eğitim Müdürü Nedim Karabacak yaptı. Sergideki stantları tek tek ziyaret ederek, sergilenen eserler hakkında bilgi alan Karabacak kursiyerleri ve eğitmenleri tebrik etti. Çınarcık Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Halil Sivil ise bu yıl 325 kurs açıldığını ve 6 bine yakın vatandaşın kurlardan faydalandığını aktardı.

 

Öğrenciler hünerlerini sergiledi

Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin ve usta öğreticilerin hazırladığı el emeği ürünlerin sergilendiği stantlarda resim, giyim ürünleri, aksesuarlar, çiniler, Çınarcık İşi, iğne oyaları ve örgü işleri yer aldı. Serginin ardından düzenlenen festivalde öğrenciler çeşitli gösteriler sundu. İlkokul ve ortaokul öğrencileri halk oyunları, karate, boks ve spor kategorilerinde hünerlerini sundu. Keman çalan yetenekli öğrencilerin performansı ve koronun şarkıları da izleyicilere müzik ziyafeti usundu.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.