Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balık tezgahlarında yeni sezon hareketliliği devam ediyor

Balık avı sezonunun 1 Eylül 2024 tarihi itibarı ile başlamasıyla birlikte balık tezgahlarında hareketlenme görüldü. Yalova Merkez’de bulunan Balık Hali’ndeki balıkçılar, vatandaşlara tezgahlarındaki yerli balıkları tercih etmesi yönünde çağrıda bulunmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 05:37
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 15:05
Kaynak: Mehmet Tunç Tanrıverdi
Balık tezgahlarında yeni sezon hareketliliği devam ediyor

Yalova Merkez Gökmen Sokak’ta bulunan Balık Hali’ndeki tezgahlarda özellikle palamutta bolluk yaşanıyor. Yalova Balık Hali’nde bulunan Balıkçı Yaşar Bilim, balık fiyatları hakkında bilgi verirken vatandaşlara doğru balık tercihi için birtakım önerilerde bulundu.

Palamut bolluğu devam ediyor

Balıkçı Yaşar Bilim, sezon başlangıcı olarak fiyatların ortalama bir durumda olduğunu söyleyerek yaptığı açıklamasında, “Fiyatlar şu anda vatandaşın alabileceği durumda. Önceki seneye göre kıyaslarsak geçen sene hamsi aşırı bol yakalanıyordu, geçen sene palamut çok az çıktı. Bu sene tam tersi, geçen seneye oranla bu sene palamut bol çıktı. Fiyat aralığı da 100-150 TL arasında seyrediyor. Havaların soğumasıyla birlikte İç Anadolu’dan, Doğu Anadolu’dan balık almak için alıcılar gelirse talep artar fiyatlar da buna göre değişiklik gösterebilir. Bu sene çeşidin bol olduğunu söyleyebiliriz, tekir ve mezgit de çıkmaya başladı. İstavritin bu sene boyu standart durumda, sardalya da tam yağlı dönemine girdi. Şu an bol olarak avlanılan palamutun ise denizde yakalananları 150-200 gram ağırlığında, en büyüğü 250 gram oldu. Tanesi 100-150 TL civarında değişiyor. Levrek ve çupra kültür balıkları olmasından dolayı hep var. Geçen sezon bunların fiyatları 180 TL idi şimdi kilosu 300 TL oldu. Balıklarımız şu an için daha ulaşılabilir durumda ve protein ihtiyacını vatandaşlar kesinlikle balıktan almalıdır” ifadelerini kullandı.

“Hamsinin kilosu 250 TL oldu”

Yalova Balık Hali’nde tezgahı bulunan Yaşar Bilim, tezgahtaki balık türleri hakkında yaptığı açıklamada, “Geçen sezon hamsi bol çıkmıştı hatta 50 TL’den bile satışa sunuyorduk fakat hamsiler fiyatına göre küçük olunca o zamanlar fazla tercih edilmemeye başlanmıştı. Şimdiki durumda ise palamut bol hamsi seyrek çıktı. Geçtiğimiz senelerde balık türlerinden en fazla görülen hamsi yerini palamuta bıraktı. Palamut çok tutulunca da hamsinin fiyatında artış görüldü, hamsinin kilosunun fiyatı 250 TL oldu. Vatandaşları balık yemeye bekliyoruz, gelsinler. Umarım inşallah bereketli bir sezon geçiririz. Bizler de balıkçı esnafı olarak istiyoruz ki gelen bütün müşterilerimiz balık alsın, fiyatlar ne kadar yüksek olursa bizim de işimiz düşüyor bizler de fiyatların düşmesinden yanayız. Balıkların kilo fiyatları ise şu durumda; sardalya boyuna göre kilosu 150 TL olarak tezgahlarda yer alıyor. Mezgit 150 TL, tekir 200-250 TL, çupra-levrek kilosu 300 TL, karadeniz somonu 200 TL. Palamutların tanesi de 100-150 TL, hamsiler de ise 250 TL olmuş durumda” açıklamasında bulundu.

“Yetkililer sesimizi duysun”

Bilim, son olarak Yalova Belediyesi’nden istekleri olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Kocaeli’den ve Bursa’dan balık satmak için seyyar satıcılar gelmeye devam ediyor, Yalova’da sokak aralarında dolaşıp balık satmayı hala sürdürüyorlar. Oradaki zabıta memurları ve büyükşehir belediyeleri buna izin vermezken Yalova’da bu duruma bir şey diyen yok. Seyyar satıcılar burada istediği gibi hareket ediyor. Yalova Belediyesi’nin bize sahip çıkmasını istiyoruz. Aynı zamanda belediyeden yıllardır talep ettiğimiz şeylerden birisi de İDO iskelesinin karşısına bir yaya geçidi yapılması. Vatandaş Balık Hali’ne gelebilmek için yolu dolanmak zorunda kalıyor. Buraya da bir yaya geçidi yapılmak zorunda, yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz.”

Yalova Balık Hali’nde bu haftanın fiyatları

İstavrit 150 TL

Sardalya 150 TL

Uskumru 150 TL

Palamut (adet) 100-150 TL

Hamsi 250 TL

Levrek-çupra 300 TL

Mırmır 200 TL

Karadeniz somonu 200 TL

Norveç somonu 550 TL

Mezgit 150 TL

Tekir 200-250 TL

M. Tunç Tanrıverdi

Kaynak: Mehmet Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.