Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara Harikalar Diyarı Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti (2023) – Ziyaret Saatleri

Ankara’ya gidince ne yapabiliriz diye soranlar bu yazı sizin için. Birçok tarihi mekanı, müzeleri ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olan Ankara’nın eğlence merkezleri de görülmeye değer. Ankara Harikalar Diyarı; eşsiz, masalımsı ve mükemmel bir park olarak Avrupa’nın en büyük diyarı listesinde yer alıyor. 2004’ten beri başta Ankaralıların, sonra ise şehri ziyaret edenlerin hizmetine açılan Ankara Harikalar Diyarında, birçok çizgi karakterin arasında nostalji yaşamanın tadını çıkarabilirsiniz. Peki Ankara Harikalar Diyarı nerede, nasıl gidilir, ziyaret saatleri nedir ve giriş ücreti nedir gibi detaylar yazımızda…

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2023 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2023 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Ankara Harikalar Diyarı Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti (2023) – Ziyaret Saatleri

Yaklaşık 1 milyon 320 bin metrekare alanda kurulu olan Ankara Harikalar Diyarı şehrin gözbebeği konumundadır. Eğlencenin tadını doruklara kadar yaşayabileceğiniz eğlence merkezine hem yetişkin olarak hem de çocuklu aileler olarak gidebilirsiniz. Harikalar Diyarı, Ankara İli Sincan İlçesi Fatih Semtinin Yunus Emre Mahallesinde Bulunmaktadır.  1.320.000 m2 bir alana kurulan ve bu alanın yarısından fazlası yeşillik ile kaplanmıştır eğlenirken aynı zamanda doğayla iç içe vakit geçirebilirsiniz. Park 5 Ekim 2004 tarihinde açılmıştır ve Şu anki haliyle günümüze kadar gelmiştir.

İlginizi çekebilir / Düden Şelalesi nerede nasıl gidilir? Giriş ücreti nedir (2023) Özellikleri Ziyaret saati

İlginizi çekebilir / Murat Dağı Termal Kayak Merkezi Nerede – Nasıl gidilir – Giriş ücreti – Ziyaret saatleri

Ankara Harikalar Diyarı eğlence merkezi hem ülkemizin hem de tüm Avrupa’nın en büyük parkı olma özelliğine sahiptir. Parkın içerisinde, Harikalar Diyarı adlı kitapta bulabileceğiniz tüm karakterler yer almaktadır ve muhteşem görüntüleri ile bizlere harika bir gezi sunmaktadır. Özellikle çocuklar için eşsiz bir dünyaya adım atmanın tadı Ankara Harikalar Diyarında bir başka oluyor.

Park adını Harikalar Diyarı kitabından almış olsa da birçok farklı kitapta yer alan kahramanlara da parkın içerisinde yer verilmiş ve ziyaretçilerin masal kahramanlarının dünyalarında bir gün geçirmelerine ve hayal dünyasına dalmalarına imkan tanımıştır.

Park, Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yapılmıştır. Park aynı zamanda Sincan Harikalar Diyarı olarak da bilinmektedir.

Ankara Harikalar Diyarında neler var?

Ankara Harikalar Diyarı, Park Alanları, Reaksiyon alanı ve Piknik alanı olarak Ülkemizin ve Avrupa’nın En Büyük Parkı olma özelliğine sahiptir. Bu yönüyle hem Ankara için hem de ülkemiz için oldukça önemlidir. Bu parkta birbirinden farklı birçok eğlence ve spor aktivitesi yapmak mümkündür. Spor ve eğlenceyi bir arada sunan bu park bir kompleks niteliğindedir. Ankara Harikalar Diyarında birçok masal kahramanı, yapay gölet, büyük yeşillik alan, go-kart pisti, tiyatro Salonu, kaykay pisti, mini golf sahası, basketbol ve futbol sahaları, oyun alanları ve yanında bir de Lunapark bulunmaktadır.

Parkın içerisinde yer alan tiyatro salonunda 5.000 kişilik bir oturma kapasitesi mevcuttur. Nasrettin Hoca, Alaanddin ve Sihirli Lambası, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Karagöz ve Hacivat, Taş Devri ve Red Kit gibi masal kahramanları da parkın içerisinde göreceğiniz kahramanlar arasında yer almaktadır.

Parkın içerisinde harikalar diyarında yer alan birçok kahramanı görebilir bal mumu heykeller ile fotoğraf çekebilirsiniz. Masal adanın sembolü olan Gulliver heykeli ve karşısında duran cüceleri de burada görebiliyorsunuz.

Ayrıca Harikalar Diyarının 4 numaralı kapısından giriş yaparsanız piknik yapabileceğiniz mangal alanlarına ulaşabilirsiniz.

Ankara Harikalar Diyarı Giriş Ücreti               

Parka girişlerde herhangi bir ücret ödenmiyor, parka giriş ücretsizdir. İçerideki aktiviteler için farklı ücretler ödeyebilirsiniz

Ankara Harikalar Diyarı Ziyaret Saatleri

Park sabah saat 09:00 itibariyle açılıyor ve 19.00’da kapanıyor. Ancak yaz ve kış aylarına göre değişiklik gösterebilir.

Ankara Harikalar Diyarı Nerede – Nasıl Gidilir

Metro ile gitmek isterseniz, Kızılay – Sıhhıye – Ulus – Batıkent – OSB-Törekent arası faaliyet gösteren metroyu kullanarak Harikalar Diyarı durağında inmeniz yeterli olacaktır. Otobüs ile gitmek isteyenler, Sincan ilçesine giden 509 – 529 – 544 numaralı ego otobüsleriyle gidebilirler. Dolmuş ile gitmek isteyenler, Ulus‘tan kalkan (Eski 19 Mayıs Stad’ın arkası) Sincan ilçesine giden dolmuşlara binerek kolayca ulaşabilirler. Özle aracıyla gitmek isteyenler ise, İstanbul yoluna çıkıp, Sincan güzergahına gitmeliler, Sincan’a gelmeden sağ tarafta bulunuyor.

Hilal Baldemir / Yalova Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.