Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akdağ Tabiat Parkı nerede nasıl gidilir? Giriş ücreti nedir (2023) Ziyaret saatleri

Muhteşem manzarasıyla sakinliğin ve huzurun simgesi olan Akdağ Tabiat Parkı yeşili ve maviyi bir arada bulundurmasıyla eşsiz bir güzellik sunuyor. Yerli ve yabancı turistleri kendine hayran bırakan tabiat parkı özellikle yaz aylarında oldukça fazla ziyaretçinin akınına uğramaktadır. Akdağ Tabiat Parkı, Afyonkarahisar‘da aileniz ve arkadaşlarınızla beraber keyifli vakit geçirebileceğiniz bir bölgedir. Akdağ Tabiat parkı nerede, nasıl gidilir, ziyaret saatleri ve giriş ücretleri gibi detayları merak edenler için cevapları derledik…

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2023 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2023 15:00
Kaynak: Hilal Baldemir
https://www.yalovahayat.com/
Akdağ Tabiat Parkı nerede nasıl gidilir? Giriş ücreti nedir (2023) Ziyaret saatleri

Akdağ tabiat parkı, Orman ve Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 2000 yılında Tabiat Parkı ilan edilmiştir. Tabiat parkı içerisinde pek çok jeolojik yapıyı barındırıyor. Tokalı Kanyonu, Kurtini Mağarası gibi doğal olan yapıların yanı sıra 90 gün gibi kısa bir sürede tamamlanan Akdağ Göleti de tabiat parkı sınırları içerisinde bulunan eşsiz güzellikler arasındadır. Akdağ Tabiat parkı nerede, nasıl gidilir, ziyaret saatleri ve giriş ücretleri?

İlginizi çekebilir / Kızkumu Plajı Nerede Ve Nasıl Gidilir? Kızkumu Plajı Özellikleri, Giriş Ücreti (2023)

Akdağ tabiat parkı oldukça zengin bir bitki örtüsüne sahiptir ve içerisinde yoğun bir şekilde kızılçam, karaçam, meşe ve ardıç gibi ağaç çeşitleri mevcuttur. Yeşilin her tonunu ziyaretçilerine sunan bu ağaçlar pek çok kuş türüne de ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle koruma altındaki kuş türlerinden kara akbaba, kızıl akbaba, sakallı akbaba ve küçük kartal gibi yırtıcı kuşlarla yuva olmaktadırlar.

Akdağ Tabiat Parkı yaban hayatı geliştirme sahası niteliğindedir. Bu nedenle de Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından bu alan koruma altına alınmıştır. Akdağ tabiat parkı Fauna ve Flora açısından oldukça zengin bir bölgedir. Burası özellikle Kızıl geyiklerin doğal yaşam alanıdır. Bunun dışında Yılkı atlarda burada bulunur.

Akdağ tabiat parkı gezi, piknik ve kamp içinde oldukça uygun bir bölgedir. Özellikle bölge halkı buraya piknik yapmak için sık sık gelmektedir. Bölge yerli ve yabancı turistler tarafından da yoğun ilgi görmektedir.

Akdağ tabiat parkı doğa fotoğrafçılığı yapanlar için bulunmaz bir nimettir.

Akdağ tabiat parkının en eşsiz güzelliklerinden biri de Akdağ Gölet’idir. Afyonkarahisar’daki Sandıklı Akdağ Tabiat Parkına Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 90 günde kazandırılan Akdağ Göleti, yeşil ve mavinin buluştuğu doğal güzelliği ile doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

Bu tabiat parkında safari turları yaparak hem doğayla iç içe bir gezi yapabilir hem da yabani hayvanları kendi doğal yaşam alanlarında izleme fırsatı bulabilirsiniz.

Bu tabiat parkında bulunan farklı kanyonlar da gezmek için harika seçenekler olabilir. Ayrıca burası Doğa yürüyüşü yapmak için de muhteşem bir yerdir. Doğa yürüyüşü için Tokalı kanyonu uygun bir yerdir. Orman alanında yeşillikler ve temiz hava eşliğinde yürüyüş yapabilirsiniz.

İçerisinde çocuk parkından kamelyalara, piknik alanlarından mangal yerlerine kadar çok çeşitli aktivite barındıran Akdağ tabiat parkı çocuklu ve piknik sever aileler içinde vazgeçilmez bir bölgedir. Bunların yanı sıra alanda çeşme, tuvalet, mescit de bulmaktadır. Tabiat Parkı içerisinde market de mevcuttur. Bu sayede ihtiyaçlarınızı ve eksiklerinizi bu marketten temin edebilirsiniz.

Akdağ tabiat parkı içerisinde kamp alanı da mevcuttur. Kamp yapmak isteyenler belirli bölgelerde çadırlarını kurarak bu doğa harikası parkın içerisinde kamp yapma keyfini yaşayabilirler.

Ayrıca Akdağ Tabiat Parkı içerisinde bungalov evlerde bulunmaktadır. Bu evlerde 6 kişiye kadar konaklamak mümkündür. Evlerin içerisinde ihtiyaç duyabileceğiniz her şey mevcuttur.

Akdağ Tabiat parkı nerede nasıl gidilir?

Akdağ Tabiat parkı, Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde bulunmaktadır. Akdağ Tabiat parkına ulaşmak için Sandıklı ilçesinden Beştepe köyüne doğru devam ederek tabelaları takip edip kolay bir şekilde parkı bulabilirsiniz.

Akdağ Tabiat Parkı Giriş Ücreti (2023)

Akdağ Tabiat Parkına girişlerde yetişkinlerden 3.5 TL alınmaktadır, indirimli ise 1.5 TL'dir. Bunun dışında bisiklet ile giriş 3.5 TL, otomobil ile 10 TL, otobüs ile 94 TL, Çadır kampı günlük 20 TL, Karavan ile kamp günlük 30 TL, Kır evi kiralamak ise günlük 250 TL'dir.

Akdağ Tabiat Parkı ziyaret saatleri

Giriş saatleri – 08.00

Çıkış saatleri – 22.00

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.