Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova OSB’de Yeşil Dönüşüm Danışmanlığı toplantısı yapıldı

Yalova Makine İhtisas OSB tarafından hayata geçirilen Yeşil Dönüşüm Danışmanlığı Programının eğitim ve kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2024 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2024 15:03
Kaynak: Serap Polat
Yalova OSB’de Yeşil Dönüşüm Danışmanlığı toplantısı yapıldı

Yeşil Dönüşüm Danışmanlığı Projesi kapsamında 30 katılımcı “Yeşil Dönüşüm Olgunluk Analizinin Yapılması ve Yol Haritasının Oluşturulması” çalışmasını tamamlandı.

Projeye duyulan ihtiyaç ve projenin çevreye katkıları değerlendirildi

Projenin son aşamasında Yeşil Dönüşüm çerçevesinde elde edilen sonuçların paylaşıldığı, farkındalığı arttırabilecek bir eğitim programı gerçekleştirildi. Eğitimde Yeşil Mutabakatın öncelikli konuları olan: Temiz Enerji, Döngüsel Ekonomi, Enerji Verimli Binalar, Sürdürülebilir ulaşım, Sürdürülebilir Biyoçeşitliliğin Korunması, İklim Aksiyonu ve Sıfır Kirlilik konuları ele alındı. 30 katılımcı Emisyon Azaltımı ve Dönüşüm Stratejileri kapsamında ise: Proses Emisyonlarının Azaltımı, Enerji Verimliliği, Yenilenebilir Enerji, Elektrifikasyon, Biyoyakıtlar, Soğutucu Gazlar ve Offsetleme hakkında bilgi aktarımında bulundu. Enerji verimliliğinin önemi ortaya koyan projenin çıkış noktasını oluşturan nedenler ise: Fosil kaynakların azalması, alternatif enerji kaynaklarının maliyeti, artan rekabet, ithal bağımlılık, Ekolojik denge ve finansman olarak sıralandı.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.