Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Akmeşe: 19 Mayıs Türk milletinin dönüm noktasıdır

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yayınladığı mesajla kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2024 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2024 16:35
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Akmeşe: 19 Mayıs Türk milletinin dönüm noktasıdır

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 105’inci yılını ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlayan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Samsun'da ilk ateşi yakılan meşalenin tarihin akışına yön vererek Türk milletinin dönüm noktası olduğunu vurguladı.

“Milletimiz tüm yurda kurtuluşu dalga dalga yaydı”

19 Mayıs 1919 tarihinin Kurtuluş Savaşı'nın kıvılcımının tarihi olduğunu belirten Akmeşe, “Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basarak kurtuluş meşalesini yaktığı gün. 105’inci yılında coşku ve gururla kutladığımız bugün, hiçbir zaman boyunduruk altına girmemiş Türk milletinin bağımsızlığa düşkünlüğünün göstergesi ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı'nın kıvılcımının tarihidir. Milli Mücadelenin simgesi Samsun'da ilk ateşi yakılan bu meşale, tarihin akışına yön vererek Türk milletinin de dönüm noktası oldu. Milletimiz bu meşale ile büyük bir yangın olup tüm yurda kurtuluşu dalga dalga yaydı. Ülkenin dört bir yanında halkımız bir oldu ve haklı mücadelesini kazandı.” dedi.

“Birlik ve beraberlik içinde nice bayramlar diliyorum”

Gençlere seslenerek, Türk Bayrağının ulusal ve uluslararası alanda gençlerin sayesinde gururla dalgalanmaya devam edeceğini ifade eden İl Müdürü Akmeşe, “Cumhuriyetin ışığında milli birlik ruhunu taşıyan, kendini en iyi şekilde eğitmiş, değerlerine bağlı olan sizlerin Türkiye Cumhuriyetini daha aydınlık yarınlara taşıyacağınıza inanıyorum. Atatürk'ün Gençliğe Hitabe ile ‘Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.’ diyerek seslendiği sizler, bunu aklınızdan çıkarmadan içinizdeki inançla hayattaki hedeflerinize ilerleyin. Bu ülke, geleceğe adımlarını sizlerle atacak. Bayrağımız, ulusal ve uluslararası alanda sizler sayesinde gururla dalgalanmaya devam edecek. Bu meşaleyi sizden sonrakilere taşımak, bu vatanın birer evladı olarak sizin göreviniz olacak. Bunun daima bilincinde olacağınıza inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Işıl ışıl ve güzel hayatlarınız olması dileğimle hepinizin bayramını kutluyor, birlik ve beraberlik içinde nice bayramlar diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Serap Polat

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.