Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da aslını aratmayan deprem ve yangın tatbikatı

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Birimi (AKUB), Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi’nde deprem ve yangın tatbikatı düzenledi. Tatbikata AFAD, UMKE, Yalova İtfaiyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü de katıldı

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2023 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da aslını aratmayan deprem ve yangın tatbikatı

Dünya Afet ve Riskleri Azaltma Günü kapsamında Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi’nde deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat öncesinde AKUB, AFAD ve UMKE görevlileri tarafından öğrencilere olası bir deprem anında neler yapılacağı teorik olarak anlatıldı. Bu çerçevede öğrencilerin soruları da yanıtlandı.

Ardından merkez üssü Yalova açıkları olan bir deprem senaryosu üzerinden tatbikat gerçekleştirildi. Sarsıntının başlaması ile öğrenciler çök-kapan-tutun tekniği ile sıralarının yanında sarsıntının geçmesini beklediler. Sarsıntı bittiğinde ise öğretmenleri gözetiminde hızla okul tahliye edildi.

Sarsıntıda yaralanan öğrenciler de yine arkadaşları ve öğretmenleri vasıtası ile güvenli bir şekilde binadan çıkartıldılar. Tatbikatta AFAD, UMKE, Yalova İtfaiyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de yaralılara müdahale etti. Tatbikat kapsamında yangına müdahale eğitimi de verildi. Alev çukurunda yakılan ateşe yangın söndürme tüpleri ile müdahale eden öğrenciler güven verdiler.
Tatbikatın sonunda AKUB yetkilileri, tatbikatın amacının afetlere karşı farkındalık yaratmak ve hazırlıklı olmak olduğunu belirttiler. Öğrenciler de tatbikattan memnun kaldıklarını ve çok şey öğrendiklerini söylediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.