Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Akburak Yalova’da net konuştu: “En az 2-3 ilçede başarılı olacağız”

İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, Yalova Belediye Başkanlığı için kazanacak bir aday arayışının devam ettiğini ancak Yalova’da en az 2-3 ilçede başarılı olacaklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2023 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 16:16
Kaynak: Murat Can Aytemur
İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Akburak Yalova’da net konuştu: “En az 2-3 ilçede başarılı olacağız”

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Yalova’ya gelen İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak partililerle buluştu. Öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akburak, Yalova’da aday arayışlarının ve çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Mahalli İdareler Seçiminde de 2-3 ilçede başarılı sonuçlar alacaklarını dile getiren Akburak, “Yerel seçimlerle ilgili Osman Kendir Başkanımla istişare halindeyiz. Burada en az 2 ya da 3 ilçede başarılı olacağız.  Merkez belediye başkan adaylığı için iyi bir aday arayışındayız ve görüşmelerimiz devam ediyor.  Yalova bizim için oldukça önemli bir yer. Bizim oy potansiyelimizin olduğu bir il. Dolayısıyla Yalova’dan çok iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyorum. Çok iyi bir başkanımız ve teşkilatımız var. Bugüne kadar toplamda 105 belediye başkan adayını açıkladık. Yalova’da da adayımızı en kısa süre içerisinde açıklamak istiyoruz” dedi.
“Hedef 10. yılda iktidar”
İYİ Parti’nin hedeflerine de değinen Akburak, “Biz bu partiyi ülkeyi yönetmek için kurduk. Cumhuriyetin 100’üncü yılında da Allah bize bu parlamentoda olmayı nasip etti. Bu çok büyük bir gurur. Yeni bir hikayeyi daha birlikte yazmalıyız. Partimizin kuruluşunun 10. yılında iktidar olmalıyız. Bu ayakları yere basan bir hedef. 3 genel seçim geçirmiş bir siyasi partiyiz. Bu ülkeyi yönetmek için çok iyi bir teşkilatlanmaya ve alanında yetkin insanlara sahibiz. Bu ülkeyi ilgilendiren her alanda insan kaynağı ve yetkin insanlarımız var” şeklinde konuştu.
“Kimseye kırgın ya da küs değiliz”
CHP’nin ittifak teklifine İYİ Parti kanadından verilen ret cevabını da değerlendiren Akburak, “Biz bundan 2 ay önce Genel İdare Kurulumuzda kendi adaylarımızla kendi kimliğimizle seçime gitme kararı aldık. Ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel partimize bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi ve burada ittifak teklifi gündeme geldi. Biz de buna GİK’in karar verebileceğini söyledik. Ardından il başkanları ile de istişareler yapıldı. Sonuçta da İYİ Parti olarak yerel seçimde kendi adaylarımızla yarışa girme kararı çıktı. CHP bizim zamanında birlikte hareket ettiğimiz ve ittifak kurduğumuz bir siyasi partidir. Onlara da başarı diliyoruz. Biz kendi yolumuzda ilerleyeceğiz. Kimseye kırgınlığımız küslüğümüz yok” diye konuştu.
“Tek başımızda kalsak hür ve müstakil yürüyüşümüz devam edecek”
İYİ Parti’de ard arda yaşanan istifaların hatırlatılması üzerine bu konuya da değinen Akburak, “Partiden bazı milletvekillerimiz istifa ettiler. Bunlardan anlamlandırdıklarımız ve anlamlandıramadıklarımız var. Geçtiğimiz gün bir milletvekili arkadaşımız daha istifa etti. Gerekçeleri de bize hiç samimi gelmedi. Bir saat öncesine kadar her şey normalken 1 saat sonra her şey değişti. Bunu anlamlandıramadık. Genel başkanımız partiye yönelik operasyonların olacağını, bizimle uğraşacaklarını söyledi. Tek başımıza bile kalsak hür ve müstakil yürüyüşümüze devam edeceğimizi de söyledi. İstifa edecek olanlar da bir an önce istifa etse iyi olur. Zira biz önümüze bakmak istiyoruz” dedi.   
Basına yönelik açıklamaların ardından partililerle basına kapalı bir şekilde görüşen İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, Yalova Belediye Başkan adaylığı ve ilçelerdeki adaylıklarla ilgili istişarelerde bulundu.
 

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.