Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esenköy’de konutların turizm amaçlı kiralanması hakkında bilgilendirme yapıldı

Yaz sezonuna yaklaşılması nedeni ile Esenköy beldesinde düzenlenen toplantıda ‘7464 Sayılı Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına Dair Kanun’ hakkında vatandaşlara bilgilendirme yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2024 02:46
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2024 02:46
Kaynak: Yalova Hayat
Esenköy’de konutların turizm amaçlı kiralanması hakkında bilgilendirme yapıldı

Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Esenköy Belediye Başkanlığı ve Esenköy Turizm Derneği'nin taleplerine istinaden Esenköy Adnan Kaptan İlkokulu ve Ortaokulu Salonu’nda Esenköy beldesinde ‘Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7464 Sayılı Kanun’ hakkında vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, 7464 Sayılı Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına Dair Kanun ve bu kanunda yapılan değişiklikler ele alındı. Konuşmacılar, kanunun kapsamını, konutların turizm amaçlı kiralanması için gerekli şartları ve bu konudaki yasal hak ve yükümlülükleri anlattılar. Turizm Şube Müdürlüğü uzmanları tarafından vatandaşların konutların turizm amaçlı kiralanması ile ilgili merak ettikleri sorular da yanıtlandı. Esenköy beldesi sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, konutların turizm amaçlı kiralanması ile ilgili birçok soru ve görüş dile getirildi.
7464 Sayılı Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına Dair Kanun, konutların gerçek ve tüzel kişilere en fazla 100 gün süreyle turizm amaçlı kiralanmasını düzenliyor. Bu kanun kapsamında, konutların turizm amaçlı kiralanabilmesi için bazı şartlar aranıyor. Bu kanuna aykırı olarak konut kiralayanlar veya kiralayanlara aracılık edenler idari para cezasına çarptırılabiliyor. Ayrıca, kanun kapsamında konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin usul ve esaslar Turizm Bakanlığı tarafından belirleniyor.

Kaynak: Yalova Hayat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.