Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Termal'de Dünya Böbrek Günü farkındalığı

Termal Toplum Sağlığı Merkezi, Dünya Böbrek Günü kapsamında Yenimahale’yi ziyaret ederek vatandaşa bilgilendirme ve farkındalık çalışması gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2024 01:17
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 01:17
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova Termal'de Dünya Böbrek Günü farkındalığı

Kronik Böbrek Hastalığı dünyada ve ülkemizde kişinin hayatını etkileyen önemli bir sağlık sorunudur. Böbrek hastalığı erken fark edildiği taktirde sıklıkla önlenebilir veya ilerlemesinin geciktirilmesi sağlanabilir. Ancak vatandaşların böbrek hastalığı konusunda farkındalığının düşük olması, hastalığın erken dönemde tespit edilmesinin önüne geçebilmektedir. Vatandaşların hastalığının farkında olmaması nedeni ile son dönem böbrek yetmezliği gelişmekte ve yaşam kalitesi bozulmaktadır. Dünyanın çeşitli bölgelerinde yapılan çalışmalar, hastalığın farkındalığının yüzde 10’un altında olduğunu göstermiştir. 

(Bilgi kaynağı: Sağlık Bakanlığı Resmi Sitesi)

Ülkemizde yer alan sağlık kuruluşları; böbrek sağlığı konusunda toplumun bilincini yükseltmek, kronik böbrek hastalığında erken tanının önemini vurgulamak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla çeşitli çalışmalar gerçekleştirmektedir. Yalova’nın Termal İlçesi Toplum Sağlığı Merkezi Ekipleri de bu kapsamda ilçede yer alan Yenimahalle Köyü’nü ziyaret ederek Dünya Böbrek Günü kapsamında bilgilendirmelerde bulundu. Vatandaşlara erken tanının önemi ve bu hastalığın riskini arttıran faktörler hakkında bilgiler veren ekipler aynı zamanda da vatandaşın kendilerine yönelttiği soruları yanıtladı. Vatandaşlar hem kafasına takılan sorulara cevap bulma şansı yakaladı hem de hastalığa dair farkındalık kazandı.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.