Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Marmara Bölgesi Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması yapıldı

Türkiye hava sporları federasyonu tarafından Yalova’da düzenlenen Marmara Bölgesi Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması tamamlandı. Kazanan yarışmacılara ödülleri protokol tarafından verildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2024 03:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2024 03:21
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da Marmara Bölgesi Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması yapıldı

Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye beldesinde 12-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Marmara Bölgesi Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması tamamlandı.

Ödüller sahiplerini buldu

Yarışmada Genel Klasmanda Kerem Dinçer birinci, Kemal Durmaz 2’nci, Erhan Yılmaz ise 3’üncü oldu. Kadınlar Klasmanında ise birinci Kübra Cengiz, 2’nci Elif Keskin, 3’üncü ise Selin Ayvalı aldı. Takımlarda ise birinciliğe ulaşan ekip Bursa Hava Sporları Kulübü oldu. 2’nci Nilüfer Belediye Spor olurken, Fenomen Hava Spor Kulübü de 3’üncü oldu. Yarışmanın ardından ödül töreni yapıldı. Başarılı yarışmacılara madalyalarını: Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, İl Gençlik ve Spor Müdürü Salih Kılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet Saim Yılmaz, Yalova Havacılık Kulübü Başkanı Nuri Baş Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ve Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten takdim etti.

“Yalova doğa sporlarında hak ettiği yeri bulamamış bir yer”

Yalova’da hava sporları adına yamaç paraşütüyle ilgili ilk defa düzenlenen yarışmanın dül töreninde konuşan Yalova Valisi Hülya Kaya, “Yalova’ya bu sene böyle bir parkur kazandırdık. Belki Marmara’nın en gözde parkuru olabilecek kapasitede. Çok güzel bir noktada. Ormanın, yeşilin içinden başladığımız parkuru denizi görerek çok uzun süre havada kalarak uçuşu gerçekleştirebiliyorsunuz. Şu an Antalya’da, Fethiye’de bu uçuşları yaklaşık 9 bin 300 liraya kişi başı yapabiliyorsunuz. Yalova’da uçuşlardan ücret almıyoruz. Ücretsiz ve gerçekten bu işin profesyonellerinin gözbebeği olabilecek performans gösterebileceğimiz inanılmaz güzellikte bir yer. Biz hep söylüyoruz zaten Yalova doğa sporlarında hak ettiği yeri bulamamış bir yer. Bu attığımız adımlarla inşallah çok daha iyi noktalara gelecek. İstanbul’da bu parkurun dengi başka bir yer yok. İstanbullunun hemen yanı başında, 1 saat mesafesinde gelebileceği, doğa sporlarını yapabileceği, yamaç paraşütünü gerçekleştirebileceği inanılmaz bir alan. Yaklaşık havada yarım saat üzerinde kalabiliyorlar. Buradaki eksikliklerin bir an önce tamamlanması ve bu alanda artık Yalova’nın bir marka değerinin oluşturulması gerekiyor. Bununla ilgili inşallah biz belediye başkanlarımızla, İl Genel Meclisi Başkanımızla beraber buradaki eksiklikleri en kısa zamanda gidereceğiz.” şeklinde konuştu.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.