Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da düzenlenen Uluslararası Masterlar Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası sonlandı

Yalova’da düzenlenen ve toplamda 298 sporcunun katılım sağladığı Uluslararası Masterler Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası düzenlenmiş olan ödül töreniyle son buldu.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2023 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2023 13:17
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da düzenlenen Uluslararası Masterlar Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası sonlandı

Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirildi. Müsabakalara katılan sporcular, iki seanstan oluşan yarışmada 50, 100, 200, 400 ve 800 metre olmak üzere toplamda dört farklı stilde mücadele etti. Serbest, kurbağalama, kelebek ve sırt üstü stillerinde yarışan veteran yüzücülerden dereceye giren sporculara madalya verilirken bir diğer yandan Masterlarda ‘da Türkiye rekorları kırılmış oldu. Yarışmadaki en genç sporcu 25 yaşındayken en yaşlı sporcu ise 81 yaşındaki Emin Toramanoğlu oldu.

Türkiye Yüzme Federasyonu Masterlar Teknik Kurul Üyesi Mustafa Özer yaptığı açıklamada, “Burada şu anda Avrupa rekoru kırıldı. Onun dışında çok ünlü sporcularımız dünya şampiyonu sporcularımız buradaydı. Yaklaşık 300 sporcu burada kulaç atarak bu farkındalığa, bir farkındalık oluşturdular. Şu ana kadar gayet güzel derecelerde çıktı. Bizim amacımız Türkiye’deki master yüzücülerin sayısını arttırarak daha başarılı, daha ulusal yarışlar yapmak istiyoruz” diye belirtti.

Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.