Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Çiflikköy Belediyespor'un milli güreşçisi Buse Tosun Çavuşoğlu Dünya Şampiyonu Oldu! Yalovalıların Göğsünü Kabartan Şampiyonluk, Şampiyon Yalova'dan! Dünya Şampiyonu Yalova'dan çıktı! Yalovalı Buse Dünya Şampiyonu

Yalova Çiftlikköy Belediyespor'un güreşçisi olan Yalovalı Buse Tosun Çavuşoğlu hepimizin göğüsünü kabartarak büyük bir başarıya imza attı ve Dünya Şampiyonu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2023 22:56
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2023 23:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Çiflikköy Belediyespor'un milli güreşçisi Buse Tosun  Çavuşoğlu Dünya Şampiyonu Oldu!  Yalovalıların Göğsünü Kabartan Şampiyonluk, Şampiyon Yalova'dan! Dünya Şampiyonu Yalova'dan çıktı! Yalovalı Buse Dünya Şampiyonu

Dünya Güreş Şampiyonası'na katılan ve kadınlar 68 kiloda mücadele  veren gururumuz Buse Tosun Çavuşoğlu, Moğolistan'lı rakibi Delgermaa Enkhsaikhan'ı tuşla mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Sırbistan'ın başkenti Belgarad'da yarışmaya katıılan Buse Tosun Çavuşoğlu, güreş müsabakasını kazanarak güreş kariyerindeki ilk dünya şampiyonluğunu elde etmiş oldu.

Şampiyon Buse Tosun Çavuşoğlu

Buse, dünya şampiyonnluğundan önce 2 bronz madalya almıştı. Buse Tosun Çavuşoğlu’nun bu şampiyonluğuyla kazandığı başarı aynı zamanda Türkiye’ye olimpiyat kotası kazandırdı.

Büyük bir başarı sağlayarak 2024 Paris Olimpiyatları'na kota alma başarısını da gösteren milli güreşçi, final maçında Moğolistanli rakibiyle karışlaştı ve Moğol sporcu Delgermaa Enkhsaikhan'ı  yenerek Yasemin Adar Yiğit'ten sonra dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk kadın güreşçi oldu.

Gençlik ve Spor Bakanından Tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Buse Tosun Çavuşoğlu'nu yayımladığı mesajla tebrik etti. Bakan Osman Aşkın Bak,'ın tebrik mesajı ise şu  şekilde; "Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 68 kiloda altın madalya kazanan ve 2024 Paris Olimpiyatları kotası alan Buse Tosun Çavuşoğlu'nu yürekten kutluyorum. Kadınlar 50 kiloda ülkemize olimpiyat kotası kazandıran Evin Demirhan Yavuz'u da tebrik ediyorum. Her iki sporcumuza ülkemizi temsil edecekleri 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda başarılar diliyorum. Devam eden şampiyonada mindere çıkacak güreşçilerimize de başarılar temenni ediyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.