Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YABİS Aksaray’da fırtına gibi esti: 11 madalya ile döndüler

Kısa adı YABİS olan Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü sporcuları, Aksaray’da düzenlenen 35 kilometrelik bisiklet tırmanış yarışında büyük bir başarıya imza attı. Aksaray Gençlik Spor Müdürlüğü’nün organize ettiği yarışta YABİS sporcuları, 11 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attılar

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2024 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2024 13:20
Kaynak: YALOVA HAYAT
YABİS Aksaray’da fırtına gibi esti: 11 madalya ile döndüler

Geçen yıl ilki yapılan ve geleneksel hale gelen 2. Aksaray Karbeyaz Otel Bisiklet Tırmanış Yarışı’na Yalova’dan 11 sporcu ile katılan YABİS, yaklaşık 120 sporcunun yarıştığı etkinlikte dikkatleri üzerine çekti. YABİS antrenörü Metin Bektaş’ın nezaretinde yoğun bir antrenman programıyla bu yarışa hazırlanan sporcular rakiplerine parkuru dar etti. Yarışmadan 11 madalya ile dönen Yalovalı sporcular oldukça zor bir parkurdan madalyalarla dönmekten duydukları mutluluğu ifade ettiler.

Sporcuların elde ettiği derecelerden ve kazandıkları madalyalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren YABİS Başkanı Harun Ertuğrul ise, "Sporcularımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu başarılar, spora ve sporcuya destek veren herkesin emeğiyle mümkün oldu. Destek veren tüm sponsorlarımıza, özellikle Burak Denizcilik firmasına teşekkür ediyoruz” dedi.

YABİS’in madalya koleksiyonu genişliyor

Yarışta, gençler kategorisinde Ramazan Coşkun 6. olurken, Onur Baydar 20+ yaş kategorisinde 8. olmayı başardı. 40+ yaş kategorisinde ise Adem Akçay 1’nciliği, Güngör Turan 2.’liği elde etti. 50+ yaş kategorisinde Osman Şirin 2. olarak gümüş madalya kazandı, Ömer Birol Kayaalp 3.’lük kürsüsüne, Raif Kaş ise 4.’lük kürsüsüne çıktı. Aynı kategoride Serkan Can 6., Sabahattin Bozok ise 9. oldu.

60+ yaş kategorisinde Harun Ertuğrul 1. olurken, 71 yaşındaki milli sporcu Ahmet Hidayet Akyürek 3. olarak kürsüye çıkarak, bu sporun ileri yaşlarda dahi yapılabileceğini bir kez daha kanıtladı.

YABİS, Türkiye Şampiyonluğu için çalışmalarını sürdürüyor

Geçen yıl Türkiye 1.’si olan YABİS, bu sene de şampiyonluk hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. YABİS Başkanı Harun Ertuğrul, "Yalova bisiklet sporunda 55 yıldır var olan bir gelenekle, YABİS’i yeniden eski günlerindeki gibi gündeme taşımayı ve gençleşen kadromuzla her yıl şampiyon olmayı hedefliyoruz. Milli takıma sporcu yetiştirme gayretindeyiz diyerek gelecek hedeflerini paylaştı.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.