Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail-Filistin savaşına FİBA’da tepki gösterdi: Maçlar askıya alındı!

Hamas’ın İsrail’e karşı başlattığı savaşın ardından bölgede artan gerilim dünya genelinde paniğe neden oldu. İki ülke arasında tırmanan savaş gerilimine FİBA’dan da tepki geldi. FİBA savaş durumunu göz önüne alarak açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2023 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2023 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
İsrail-Filistin savaşına FİBA’da tepki gösterdi: Maçlar askıya alındı!

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA Avrupa), İsrail ve Filistin arasında devam eden savaş durumunu göz önüne alarak İsrail takımlarının tüm maçlarını bir sonraki duyuruya kadar askıya aldığını açıkladı.

FIBA Avrupa’dan yapılan açıklamaya göre, mevcut güvenlik durumu göz önünde bulundurulduğunda ve güvenlik danışmanlarının tavsiyeleri göz önüne alındığında İsrail takımlarının FIBA Avrupa çatısı altındaki mevcut tüm maçlarının bir sonraki duyuruya kadar askıya alınmasına karar verdiğini açıkladı.

Karara göre, Kadınlar Avrupa Kupası (EuroCup) ve FIBA Avrupa Kupası’nda maça çıkan 5 İsrail takımının tüm iç saha ve deplasman maçları bu kapsamda askıya alınmış olacak.

FİBA İsrail maçlarını askıya aldığını duyurdu

Filistin ve İsrail arasında neler oldu?

Filistin ve İsrail arasında uzun yıllardır süregelen savaş durumunu bir süredir sakinliğini koruyordu. Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e yönelik “Aksa Tufanı” isimli kapsamlı hava ve kara saldırısı başlattığını açıkladı.

Gazze ilk andan itibaren İsrail yönüne binlerce roket atışı yaparken, silahlı gruplar da kara üzerinden bölgedeki yerleşim yerlerine girdi. Filistin’in bu hareketine karşılık İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını duyurdu. Karşılıklı saldırılar devam ederken iki taraftan da çok sayıda sivil hayatını kaybederken, binlerce kişi de yaralandı.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.