Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hidayet Türkoğlu, Yalovaspor’a başarılar diledi

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, bu yıl yeniden Süper Ligde mücadele edecek olan Yalovaspor’a başarılar diledi

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 03:44
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 16:18
Kaynak: Murat Can Aytemur
Hidayet Türkoğlu, Yalovaspor’a başarılar diledi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi fikstürü belirlendikten sonra gözler ilk maçlara çevrildi. Bu noktada bir açıklama yapan TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu mücadelenin bol olduğu centilmence bir lig dileklerinde bulundu. Açıklamasında bu yıl yeniden Süper Ligde yer alan Yalovaspor’a da yer veren Türkoğlu, “24-25 sezonuna bu sene katılan Mersin Büyükşehir ve Yalova Basketbol Takımına Süper Lige hoş geldiniz diyorum. Avrupa’da bizi temsil edecek tüm takımlarımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni sezonda ligde uygulanacak formatla ilgili düşüncelerini aktaran Türkoğlu, “Bu sene kulüplerimizle yaptığımız istişarelerde her zaman fikir alışverişi yapıyoruz. Bu sene de bu formatı getirmek istedik. İnanıyorum ki sezon başından sonuna kadar herkesin daha fazla heyecan duyacağı bir süreç olacak. Bu heyecan bize hem ligin kalitesi anlamında, görünürlüğü anlamında, hem daha çok maç oynanmasıyla önemli olacak. Kulüplerle yaptığımız istişare sonucunda yabancı anlamında değil, Türk oyuncuların daha fazla süre bulması anlamında bir format tercih ettik. Herkes 4+3 yabancı fazlası olarak düşünüyor ama amacımız Türk sporcularının daha fazla süre alması ve önemli anlarda süre almasıdır. Hem kulüpler, hem milli takım bazında başarılı bir süreç geçirmek istiyoruz. Özellikle son 6 seneye baktığınız zaman kulüplerimiz önemli bir başarıya imza attılar. Hem kulüplerin bu başarısının devam etmesi için özellikle Türk oyuncuların da maç sonlarını oyundaki 5’in içerisinde olup önemli, kritik ve en heyecanlı süreçlerde o heyecanın bir parçası olmalarını düşündüğümüz için böyle bir değişiklik yaptık. Bu süreci beraber yakından takip edeceğiz. İnşallah önce kendilerinin basketbol olarak gelişimine faydası olur. Sonrasında kulüplerine ve milli takıma faydalı olur" diye konuştu.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.