Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Galatasaray’da Mertens ‘ben daha ölmedim dedi’

Türkiye Trendyol Süper Lig 13.Haftası’nda kendi evinde Alanyaspor’u ağırlayan sarı kırmızılılar, sahadan 4-0’lık net bir galibiyet ile ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2023 01:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2023 01:30
Kaynak: Murat Can Aytemur
Galatasaray’da Mertens ‘ben daha ölmedim dedi’

Lige aldığı galibiyetler sayesinde emin adımlarla devam eden Galatasaray, kendi evinde gol oldu yağdı. Alanyaspor bu sezon ligde istediği performansı sergileyemiyor. Ligde çıktığı 12 maçta sadece 2 defa galibiyet yüzü gören Alanya, 12 maçta 10 galibiyet 2 beraberlik ile devam eden sarı kırmızılılara direnemedi. Galatasaray, Alanya karşısında aldığı galibiyet ile beraber 13 maçta 11 galibiyete ulaşarak toplamda 34 puan elde etti ve zirvedeki koltuğunu korudu.

Galatasaray ilk yarıda yıldızları ile coştu
Ali Şansalan’ın düdüğü ile başlayan maçta Galatasaray maça hızlı başlayarak dakikalar henüz 37’yi gösterdiğinde Arjantinli yıldızı Icardi ile 1-0 öne geçti. Icardi, ceza sahası içerisinde topla buluşan Mertens’in sağ ayağı ile yaptığı muhteşem ortaya sol ayağıyla klas bir vuruş yaparak takımını öne geçirdi. Dakikalar 45’e geldiğinde ise sarı kırmızılı ekipten Mertens yaptığı asist ile yetinmeyip bir de gol attı. Zaha’nın zekice pası ile ceza sahası  sol çaprazında topla buluşan Mertens topu geri çekti ve ceza alanının dışarısı sol çaprazından sağ ayağıyla topun dibine girerek vurdu ve kaleci Ertuğrul’u çaresiz bıraktı. 

Galatasaray 4 golle taraftara coşku dolu anlar yaşattı
Maçım ikinci yarısının başlaması ardından ev sahibi olmanın avantajını da arkasına alarak taraftarın desteği ile birlikte saha da futbol şöleni yaşatan sarı kırmızılılar, dakika 59’da yine yeniden Mertens ile gole ulaştı ve 3-0 öne geçti. Mertens, sol kanatta topla buluşan Kazımcan’ın ortasında Icardi’nin çevirdiği topa arka direkte sağ ayağıyla dokundu ve meşin yuvarlak yakın olan köşeden ağlarla buluştu.
Dakikalar 70’e geldiğinde ise Galatasaray baskıyı arttırdı ve Zaha ile skoru 4-0’a getirdi. Zaha, Icardi’nin pasıyla topla buluştu. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Zaha, sağ ayağıyla sert vurdu ve top file bekçisi Ertuğrul’un solundan köşe ağlarla buluştu.
 
Mertens Mertens Mertens
Galatasaray’ın 4-0’lık galibiyetinde, yıldız oyuncu Mertens maçın adamı seçildi. 
Maçı 2 gol 1 asist ile tamamlayan Mertens’in istatistikleri şu şekilde idi;
İsabetli şut: 3/5
Topla buluşma: 61
Pas isabeti: %85
Kilit pas: 4

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.