Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fenerbahçe deplasmanda 4 attı

Türkiye Trendyol Süper Ligi 17.Haftasında deplasmanda Kayserispor ile mücadele eden Fenerbahçe, sahadan 3-4 galip ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2023 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2023 12:57
Kaynak: Murat Can Aytemur
Fenerbahçe deplasmanda 4 attı

galibiyetlere devam ediyor. Sarı lacivertli ekip adeta durdurulamıyor. Her çıktığı maçta müthiş bir performans sergileyen Fenerbahçe, rakibi karşısında, deplasmanda oynamasına rağmen kurmuş olduğu baskıyla tamı tamına 4 gol attı ve Kayserispor deplasmanından 3-4 galip ayrılmayı başararak 3 puanı hanesine yazdırdı.

 

Averaj deyince de Fenerbahçe

Fenerbahçe bu sezon atmış olduğu 44 gol ile en yakın rakibi Galatasaray’ın tam 12 gol önünde. Kalesinde gördüğü gol sayısına bakarsak da 14 gol olduğunu görmekteyiz. Böylece sarı lacivertli ekibin averajı 30’a yükseldi. 43 Puanla zirveyi paylaştığı rakibi Galatasaray ise 23 averajla Fenerbahçe’nin hemen altında 2.sırada yer aldı.

Kayserispor’un çabası yeterli olmadı, Batshuayi sahada devleşti

Maçın henüz 8.dakikasında Fred’in asisti ve Cengiz Ünder’in golü ile 0-1 öne geçen Fenerbahçe, devamında ise 40.dakikada ilk golün sahibi Cengiz Ünder’in asisti ve Fenerbahçe’nin Batman’i Batshuayi ile 0-2 öne geçti. Kayserispor ise ilk golünü 45+4’te O.Kemen ile buldu ve skoru 1-2’ye getirdi. Maçın ikinci yarısının hemen başında dakikalar 50’yi gösterdiğinde Fenerbahçe, Batshuayi ile skoru 1-3’e getirdi. Kayserispor ise dakika 56’da penaltı kazandı ve M.Thiam ile skoru 2-3’e getirdi. Hemen ardından kazanma isteğiyle rakibinin üzerine giden Kayserispor dakika 73’geldiğinde skoru 3-3’e getirmeyi başardı. Maçın devamında golden 6 dakika sonra Fenerbahçe penaltı kazandı ve Batshuayi ile skoru 3-4’e getirdi. Kayserispor’un tüm çabasına rağmen Fenerbahçe sahadan 3-4 galip ayrıldı.

 

‘’Maçı daha rahat tamamlayabilirdik’’

Çekişmeli geçen karşılaşma sonrasında değerlendirmelerde bulunan İsmail Kartal, “Maça iyi hazırlandık. 2-0 öne geçtik. 2-0’dan sonra rahat bir şekilde 3’ü, 4’ü bulup maçı rahat tamamlayarak 3 puanı alabilirdik. Devre biterken arkaya uzun bir top, savunmada anlaşmazlık ve bir gol yedik: 2-1. İkinci yarıya yine iyi başladık: 3-1. Sonra yine yaptığımız basit hatalardan dolayı goller yedik. Böyle basit goller yememeliyiz. Daha önce de 2-0 ya da 3-1’den sonra maçı daha rahat tamamlayabilirdik. Maç 3-3’e geldi. 3-3’e geldikten sonra ortam da gerildi. Sonuçta 4-3 kazandık, 3 puan aldık. Galibiyet güzel ama biz bu kadar kolay gol yememeliyiz. Sonuçta şampiyonluğa oynayan bir takımız. Hedeflediğimiz gibi 3 puanı aldık ama 3 puanımız biraz hasarlı oldu. Gördüğümüz kırmızı kartlar var. Bu kırmızı kartlar nasıl oldu, niçin oldu tam detaylı bir şekilde konuşmadım. Ona göre kendimizce bir değerlendirmemiz olacaktır.” Diye belirtti.
Pazar günü gerçekleşecek olan Galatasaray derbisiyle ilgili de kısa bir açıklama yapan İsmail Kartal, “Bu maç geride kaldı. Bu gece İstanbul’a gidiyoruz, yarın sabah antrenmanımız var. Hafta sonuna kadar en iyi şekilde derbiye hazırlanacağız.” İfadelerine yer verdi.

 

Murat Can Aytemur

İsmail Kartal’ın açıklaması: Fenerbahçe Resmi Sitesi

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.