Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankaragücü başkanı tutuklandı mı? Faruk Koca tutuklandı mı?

Dün gece oynanan Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının sona ermesinin ardından sahaya giren Ankaragücü kulübü başkanı Faruk Koca maçın orta hakemi olan Halil Umut Meler’e saldırarak hakeme yumruk attı. Yaşanan saldırının ardından Hakem Meler’e saha içerisinde ilk müdahale yapıldı ve ardından güvenlik güçleri eşliğinde sahadan çıkarıldı. Faruk Koca ise olayın ardından kalp krizi riski ile hastaneye kaldırıldı. Sabah saatlerinde gözaltına alınan Faruk Koca ve beraberindeki 6 kişi hakim karşısına çıkarıldı. Peki, Ankaragücü başkanı tutuklandı mı? Faruk Koca tutuklandı mı? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2023 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2023 16:45
Kaynak: Hilal Baldemir
Ankaragücü başkanı tutuklandı mı? Faruk Koca tutuklandı mı?

Türkiye dün geceden bu yana sporda şiddet olayıyla çalkalanıyor. Dün gece oynanan Ankaragücü ve Çaykur Rizespor maçının bitmesinin ardından hakemle tartışmak üzere sahaya giren Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, maçın orta hakemi Halil Umut Meler’e yumruk attı ev Meler aldığı darbenin ardından yere düştü. Meler’in hastanede tedavisi sürerken başkan Faruk Koca ise hakim karşısına çıktı. Ankaragücü başkanı tutuklandı mı? Faruk Koca tutuklandı mı? İşte olayın detayları…

faruk koca tutuklandı mı

Faruk Koca tutuklandı mı?         

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve beraberindeki şüpheliler Ş. Y. Ş. ile K. Ç.'nin alınan ifadelerinin ardından “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçundan tutuklandı.

Koca ile şüpheliler Ş.Y.Ş ve K.Ç, tutuklanmalarının ardından Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Ankaragücü başkanı tutuklandı mı?

Faruk Koca verdiği ilk ifadede, "Hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlarından dolayı bu olay gelişmiştir. Benim amacım hakeme sözlü tepki gösterip, yüzüne tükürmekti, bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez. Benim atmış olduğum tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu. Daha sonra kendisini yere attı. Kalp rahatsızlığım bulunması sebebiyle de beni olay yerinden hemen uzaklaştırdılar. Ben bunun dışında gerçekleşen hiçbir olaydan haberdar değilim." savunmasını yaptı.

Ayrıca Faruk Koca hakemlerin sahaya inince "Sizi bitireceğim" şeklinde kendilerini tehdit ettiği iddiasını ise kabul etmedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuya ilişkin, "Şiddeti kınıyorum. Gereği yapıldı. Mahkeme kararlarını biliyorsunuz. Az önce kıymetli hakemimizi ziyaret ettim. Bütün hakem camiasını geçmiş olsun dileklerimiz ilettim. Temennin bir daha şiddet olmaması. Bir karar hoşumuza gitmediğinde başka bir şeye mi dönüşmemiz gerekiyor. Artık konu mahkemede. Mahkeme sürecinde nereye evrileceğini göreceğiz." açıklamasında bulundu.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.