Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alperen Kıvılcım’dan ABD’de büyük başarı

Yalovalı sporcu Alperen Kıvılcım, Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen IDPA Nationals'ta önemli bir başarıya imza attı

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2024 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2024 14:04
Kaynak: YALOVA HAYAT
Alperen Kıvılcım’dan ABD’de büyük başarı

Canik Academy forması altında yarışan Yalovalı sporcu Alperen Kıvılcım, hem en yüksek uluslararası puanı alarak High International ödülünü kazandı hem de Most Accurate ödülüyle dikkat çekti. Bu büyük başarı, Yalova’da ve Türkiye genelinde memnuniyetle karşılandı.

Alperen Kıvılcım IDPA Nationals

Alperen Kıvılcım, yarışma sonrası yaptığı açıklamada duygularını şu sözlerle ifade etti; “Çok mutluyum ve ülkem adına gururluyum. Yusuf Dikeç ve İlayda Tarhan'ın olimpiyatlardaki başarısının ardından sportif atış alanında da önemli bir başarıya imza attık. 1996 yılından bu yana, Amerika’daki IDPA dünya ve ulusal şampiyonalarında ilk defa bir Türk sporcu olarak Türk yapımı bir tabanca ile yarıştım. IDPA yetkilisi Kitty Richards, ödül töreninde beni 'downzero ile Avrupa şampiyonu olan Alperen Kıvılcım, Most Accurate şampiyonu' olarak anons etti. Bu şampiyonanın en prestijli ödüllerinden biri olan Most Accurate ödülünü 377 yarışmacı arasından kazanarak tarihe geçtik. Ayrıca, kendi Co-Master kategorimizde dünyanın en iyi sportif atıcıları arasında 6. sırayı aldık ve High International kupasını da kazanarak toplamda üç kupa ile döndük. Bu başarıyı Türk milletine armağan ediyorum.”

Kıvılcım ayrıca, Canik ailesine ve kendisine destek olan herkese teşekkür ederek, "Başarıya giden bu yolda, Zafer Aral, İsmet Aral, Utku Aral ve Didem Aral başta olmak üzere emeği geçen herkese minnettarım” dedi.

Alperen Kıvılcım’ın bu başarısı, Türk sporunun uluslararası alandaki gücünü bir kez daha gösterdi.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.