Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zafer Partisi Çiftlikköy'de seçmen listesine itiraz etti

Çiftlikköy ilçesindeki seçmen listelerinde karmaşa yaşandığını ifade eden Zafer Partisi Çiftlikköy İlçe Başkanı Cengiz Temurçin ve Zafer Partisi Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Ersin Doğan listelere itirazda bulundular.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 04:18
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 04:18
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Zafer Partisi Çiftlikköy'de seçmen listesine itiraz etti

Zafer Partisi Çiftlikköy İlçe Başkanı Cengiz Temurçin, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde askıya çıkan seçmen listesinde Çiftlikköy ilçesinde karmaşa yaşandığını öne sürerek, Zafer Partisi Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Ersin Doğan ile birlikte Yalova adliyesine giderek il seçim kuruluna itirazda bulundu.

Temurçin, yaptığı açıklamada, "31 Mart yerel seçimi öncesi Sahil Mahallesi'nde 9, Çiftlik Mahallesi'nde ise 10 sandık farklı okullara taşındı. Geride bıraktığımız genel seçimlerden bu yana, sandıklarda bu denli bir değişikliğin yapılmasını gerektirecek şekilde seçmen sayısında herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır. Yapılan değişiklikler nedeniyle ikametlerinden daha uzak olan mahallelerde oy kullanacak seçmenlerin mağduriyeti oluşacaktır. Özellikle yaşlı/engelli/hasta seçmenlerin oy kullanması zorlaşacak veyahut oy kullanamayacaktır. Söz konusu haksız ve mesnetsiz karardan vazgeçilerek, itirazlarımız doğrultusunda yeniden düzenleme yapılmasını talep ettik" dedi.

Temurçin, itiraz dilekçesinde, "Seçmen listesinde yapılan değişikliklerin, seçmenleri mağdur edecek ve seçim güvenliğini tehlikeye atacak nitelikte olduğunu" belirterek, "Bu değişikliklerin iptal edilmesini ve itirazlarımız doğrultusunda yeniden düzenleme yapılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yalova İl Seçim Kurulu'nun itiraz dilekçesini inceleyerek karar vermesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.